Ezeket ne hagyja ki a március 15-i hétvégén

  A nemzeti ünnep hétvégéjén a főváros igazi programkavalkádban fog tobzódni: a hagyományos Nyitott Parlament és a Vár színes koncertjei és hagyományőrző bemutatói mellett izgalmas borprogram és gyermekbarát teljesítménytúra is szerepel a kínálatban. Vidéken az ünnepi megemlékezések mellett Országos Pálinkafesztivál, valamint többfelé Tavaszi Fesztivál-kezdet várható (Győr, Vác, Balatonfüred).

  Nyitott Parlament

   

  Az Országházat idén március 14-én szombaton 10 és 17 óra között lehet ingyenesen megtekinteni, belépés a XII-es kapun át. Előzetes regisztráció nem szükséges. Szombaton és vasárnapi is másfél óránként láthatják az érdeklődők az Országgyűlési Őrség és a lengyel parlament díszegységének bemutatóit a Készenléti Rendőrség díszegysége és zenekara közreműködésével.

  Országház Fotó: Jtb Photo / Europress / GettyForrás: Travelo

   Borjour

   

  14-én szombaton este héttől zajlik a Borjour rendezvénysorozat következő állomása a Teréz körúti nU Bisztróban. Az előzetesen regisztrált résztvevők 4000 Forintért végigkóstolhatnak egy tízes kóstolósort, és részt vehetnek az eseményt követő Nagy Palackfelszabadításon és wine partyn is.

   

  Budai Vár

   

  Itt 15-én, vasárnap családi programoké lesz a főszerep, a Dísz téren hagyományos magyar kézműves mesterek és kézműves vendéglátók kínálják a portékáikat. A Szent István szobornál a Halászbástya előtt palotást tanulhat, majd színházi előadást, az Alma Együttest, az Operett Színház művészeit és a Ghymest is láthatja a közönség.

  A Budai Vár ad otthont ezen kívül több néptánc-bemutatónak és népzenei koncertnek is; de lesz kokárdakészítő foglalkozás, korabeli fegyverbemutató, katonadal tanulás, a Várkert Bazárban pedig egy különleges vezetett séta.

   

  Széchenyi-hegy

   

  Vasárnap a Gyermekvasútnál tavaszi teljesítménytúrával köszönthetik a kirándulók az új szezont. A túra gyerekbarát, kényelmes tempóban 7 óra alatt teljesíthető, miközben a résztevők megnézik a vasút minden állomást és a közeli látnivalókat. Jelentkezni 15-én reggel a 8 és 10 között lehet a Széchenyi-hegyi állomáson.

   

  Országos Pálinkafesztivál, Eger

   

  Március 14-én, szombaton zárul a kétnapos pálinkaünnep az Agria Park Díszkertjében, ahol az ország pálinkaházai jöttek össze egy rövid időre. Tóth Gabi koncert után DJ-k gondoskodnak a hangulatról.

  Ha szállásra lenne szüksége a pálinka-buli után, itt kereshet tippeket, ha pedig már úgy alakult, hogy a városban maradt, másnap megnézheti, hol tart az Egri Vár felújítása, ahol 15-én tavaszköszöntő programmal is készülnek.

   

  Füredi Tavaszi Fesztivál

   

  Március 13 és 15 között harmadik alkalommal is gazdag kulturális programokkal várják az érdeklődőket a szervezők. Az ünnepi hétvégén az Anna Grand Hotelben kuruc kori és szabadságharc korabeli dallamok zengenek majd, A Kisfaludy Színpadnál reformkori séta, sőt a Blaha Étteremben reformkori menü is lesz, a gyerekprogramban pedig Lúdanyó meséi és bábtáncoltatás szerepel.

  A Travelo balatonfüredi szállástippjei ezen a hétvégén is jól jöhetnek, a város további tavaszi kulturális programjairól pedig itt olvashatnak.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!