Minden krokodil a helyére került Nyíregyházán

  Minden krokodil a helyére került Nyíregyházán

  A tévében látható veszélyes krokodilos mutatványok nemcsak tőlünk több ezer kilométerre, a vadonban válhatnak szükségessé, hanem olykor Magyarországon is. Például a Nyíregyházi Állatparkban, ahol a gondozók tegnap közös krokodilra térdelés, szájösszekötözés és egyéb óvintézkedések mellett költöztettek át néhány veszélyes hüllőt új lakhelyére.

  Veszélyes krokodilmutatvány, mint a tévében
  Galéria: Krokodilköltöztetés
  (Fotó: Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark)

  A páncélos krokodilokat telepítették be utolsónak a decemberben átadott Viktória házba, amely Dél-Amerika élővilága mellett más egzotikus állatokat is bemutat.

  Az eddig a Zöld piramisban élő állatok – melyek könnyen felismerhetők jellegzetes keskeny állkapcsukról – ezentúl a Viktória ház központi terében laknak majd, ahol szinte testközelből tekintheti meg őket a közönség egy speciális üvegfolyosón keresztülhaladva.

  Már új helyen csobbant a páncélos krokodil
  Galéria: Krokodilköltöztetés
  (Fotó: Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark)

  Velük együtt négy különleges páncélos hüllőfaj tekinthető meg a nyíregyházi krokodilszekcióban: yakare kajmánokkal, a kihalás szélén álló kubai krokodillal és a robosztus mississippi aligátorokkal osztoznak a lakótéren.

  A páncélos krokodilok korábbi helyén ezentúl a világ egyik legnagyobb édesvízi teknősfaja, a borneói folyami teknős látható.

  A képekre kattintva galéria nyílik a krokodil-logisztikai akcióról.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!