Minden krokodil a helyére került Nyíregyházán

Minden krokodil a helyére került Nyíregyházán

A tévében látható veszélyes krokodilos mutatványok nemcsak tőlünk több ezer kilométerre, a vadonban válhatnak szükségessé, hanem olykor Magyarországon is. Például a Nyíregyházi Állatparkban, ahol a gondozók tegnap közös krokodilra térdelés, szájösszekötözés és egyéb óvintézkedések mellett költöztettek át néhány veszélyes hüllőt új lakhelyére.

Veszélyes krokodilmutatvány, mint a tévében
Galéria: Krokodilköltöztetés
(Fotó: Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark)

A páncélos krokodilokat telepítették be utolsónak a decemberben átadott Viktória házba, amely Dél-Amerika élővilága mellett más egzotikus állatokat is bemutat.

Az eddig a Zöld piramisban élő állatok – melyek könnyen felismerhetők jellegzetes keskeny állkapcsukról – ezentúl a Viktória ház központi terében laknak majd, ahol szinte testközelből tekintheti meg őket a közönség egy speciális üvegfolyosón keresztülhaladva.

Már új helyen csobbant a páncélos krokodil
Galéria: Krokodilköltöztetés
(Fotó: Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark)

Velük együtt négy különleges páncélos hüllőfaj tekinthető meg a nyíregyházi krokodilszekcióban: yakare kajmánokkal, a kihalás szélén álló kubai krokodillal és a robosztus mississippi aligátorokkal osztoznak a lakótéren.

A páncélos krokodilok korábbi helyén ezentúl a világ egyik legnagyobb édesvízi teknősfaja, a borneói folyami teknős látható.

A képekre kattintva galéria nyílik a krokodil-logisztikai akcióról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek