Ilyen volt az idei Utazás kiállítás

Ilyen volt az idei Utazás kiállítás

Sikeres hétvégét zárt a 38. Utazás kiállítás a Hungexpón. Az ország legnagyobb turisztikai eseményét február 26. és március 1. között csaknem negyvenezer látogató kereste fel. A kiállítás idei koncepciója az volt, hogy közvetlenül a régiókkal összefogva alakítson ki turisztikai kínálatot - számolt be a Hungexpo.

A kiállítók tapasztalatai szerint idén a várakozáson felül nőtt a potenciális érdeklődők súlya. Ők azok az (egyéni és szakmai) látogatók, akik nem csupán általánosságban érdeklődnek egy-egy program vagy szolgáltatás iránt, hanem konkrét ajánlattal is távoznak. Nagy érdeklődés kísérte a kiállítás szakmai programjait is, és jól sikerült a két díszvendégnek, Székesfehérvárnak és Romániának a bemutatkozása is. Bár az adatok feldolgozása még folyik, a kiállítás híven tükrözte a turisztikai trendeket: a látogatók többsége a hazai ajánlatokat kereste. (A KSH adatai szerint 2014-ben 5,4%-kal nőtt a hazai szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma, amelyen belül a külföldi vendégek forgalma 2,7, a belföldieké 8,3%-kal emelkedett.) Ezzel együtt sikeresnek értékelték az Utazást a külföldi kiállítók is. „Figyelembe véve a nemzetközi, különösen az európai trendeket, az idei Utazás jó alapot jelentett a jövőbeni építkezéshez" - mondta a zárónapon Rafay János, az Utazás kiállítás igazgatója.

LEGO MagyarországFotó: Facebook / Utazás kiállítás

 A kiállítás legnagyobb attrakciója az a hatalmas Magyarország térkép volt, amely egymillió LEGO® kockából készült. A száznyolcvan négyzetméteres alkotásra felkerült az ország tíz jelentős látványossága: a Tihanyi Bencés Apátság, a Szent István Bazilika, a hortobágyi Kilenclyukú híd, a Debreceni Református Nagytemplom, a Pannonhalmi Apátság, a karcagi szélmalom, a pécsi Dzsámi, a fehérvári Országalma, a gyulai vár, valamint Tokaj jelképei: a boros hordók és egy palack aszú is. A kiállítás másik újdonsága, a Teszt&Go - Autók tesztközelben elnevezésű program keretében pedig tizenegy autómárka különböző modelljeit próbálhatták ki az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek