Túl a Műjégen: pénztárcabarát koripályák Budapesten

A hideg, szürke időben egyetlen dolog teszi vonzóvá a télből még hátralévő heteket: az, hogy kedvünkre korcsolyázhatunk. De hová menjünk, ha nem szeretnénk vagyonokat elkölteni és az összes tó jege olvadozóban van már? Megmutatjuk!

A januári búskomorságot megelégelve, egy hervasztó hétköznap délután elhatároztuk, hogy leporoljuk a korcsolyánkat és kiderítjük, hogy milyen pályák közül lehet válogatni Budapesten az ünnepek után. Jelentjük: jobbnál jobb alternatívákat találtunk és le is teszteltük őket!

A legszebb panoráma a Bálnában

A legnagyobb meglepetéssel az idei szezonban a Bálna várja a korcsolyázókat, ahol egy négyszázötven négyzetméteres pályán korizhatunk teljesen ingyen egészen február végéig. A pálya igazi különlegessége a fekvésében rejlik, korcsolyázás közben ugyanis belátni az egész Duna-partot, ez a panoráma pedig simán versenyre kelhet az esti Városliget hangulatával. Megsúgjuk, hogy a decemberben nyílt pályáról valószínűleg még nem sokan értesültek, mert ottjártunkkor (hétköznap délután) nagyon kényelmesen el lehett férni egymás mellett. Ön viszont akkor se maradjon otthon, ha nincs korcsolyája, mert a pályánál bérelni is lehet, éleztetni viszont sajnos nem, valamint ruhatár sincs, így csak a legszükségesebbeket vigye magával, amit ott mer hagyni a pálya szélén lévő padon.

Bálna BudapestFotó: Facebook / Bálna Budapest

Helyszín: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. (A jégpálya a Bálna orra előtti teraszon található.)

Nyitva: a Bálna nyitva tartási ideje alatt. Pénteken és szombaton reggel 10 és este 10 között, a hét többi napján pedig reggel 10-től este 8-ig. (Tervezett zárás: február végén.)

Belépő: nincs

Korcsolyabérlés: 600 forint/óra

Koripálya a város közepén: Eiffel tér

Épp most jutott eszébe, hogy elugrana korcsolyázni, de csak néhány szabad órája van? Az Eiffel téri pályát pont erre találták ki! A Nyugati pályaudvar oldalában üzemelő, hatszáz négyzetméteres pálya gyorsan elérhető, és bármilyen meglepő, a központi elhelyezkedése ellenére a nyitva tartási idő nagy részében gyakorlatilag üres. Pedig azon kívül, hogy olcsó, még a körút zaja sem zavar be a képbe – ennyit számít az az ötven méter távolság. Kifejezetten jó minőségű a pálya és barátságos a hangulat: egész nap szól a zene és a kis pályához büfé is tartozik, ahol korcsolyázás után felmelegíthetjük magunkat egy pohár forralt borral. Mi ettől a pályától vártuk a legkevesebbet, és itt csalódtunk a legkellemesebbet!

Eiffel térFotó: Facebook / Eiffel Tér Jégpálya

Helyszín: 1062 Budapest, Teréz körút 55-57.

Nyitva: hétfőtől csütörtökig déltől éjfélig, pénteken 12-től hajnali 1-ig, szombaton reggel 10-től hajnali 1-ig, vasárnap pedig 10-től éjfélig.

Belépő: felnőtteknek 800 forint/nap, gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 700 forint/nap. A 8 alkalmas felnőtt bérlet 5600 forintba, a 8 alkalmas diák, gyerek és nyugdíjas bérlet pedig 4900 forintba kerül.

Korcsolyabérlés: felnőtteknek 1200 forint/nap, diákoknak, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 800 forint/nap.

Oktatás: Előre kell egyeztetni az alábbi elérhetőségek egyikén: +36-30-644-6696, info@eiffeljegpalya.hu

A legbarátságosabb környezet Óbudán

Családoknak és kezdőknek a legjobb választás az óbudai Főtér négyszáz négyzetméteres pályája, hiszen itt nem csak a korcsolyázás, de még az oktatás is ingyenes! Ha szeretne kiszakadni egy kicsit a nyüzsgő városból, de nem akar túl messzire menni, érdemes ellátogania ide, mert a Szentendrei hévvel a városból mindössze tíz perc alatt el lehet jutni Óbudára. A tér különleges épületeivel barátságos környezetet várázsol a pálya köré és hétköznapon napközben itt sem szokott nagy tömeg lenni. Ha kifáradt, pihenésképp majszoljon el egy zsíroskenyeret a melegedőben! Külön pozitívum, hogy itt még értékmegőrző is van.

Óbuda, Fő térFotó: www.adventobudan.hu

Helyszín: 1033 Budapest, Fő tér

Nyitva: minden nap reggel 8-tól este 10-ig. (Szezonvégi zárás: február 1.)

Belépő: nincs

Korcsolyabérlés: felnőtteknek 600 forint, gyerekeknek 400 forint

Oktatás: heti kétszer van és ingyenes. Jelentkezni fél órával az oktatás előtt lehet a helyszínen.

A leglazább helyszín a Ráday utcában

Összekötné a korcsolyázást egy esti bulival is? Irány a Rombusz Terasz! A magát egyébként közösségi térként aposztrofáló hely múlt nyáron nyitotta meg a kapuit és azóta kedvelt állomása a budapesti éjszakáknak, de nappal is megéri felkeresni, mert egyedi dizájnja és sokszínű programkínalata miatt üdítő színfoltja a IX. kerületnek. A téliesített kertben a popcorn automatától a keszonkamráig mindent megtalálni, ami egy kicsit is fura és nem oda illő, épp ez adja a hely különleges atmoszféráját. Ha szeretne nem mindennapi környezetben korizni, majd pihenésképpen meccset nézni és kolbice-t enni a melegedőben, mindezt elérhető áron, akkor itt a helye!

Fotó: Facebook / Rombusz Terasz

Nyitva: hétfőtől péntekig délután 2-től este 10-ig, szombaton és vasárnap reggel 9-től este 10-ig.

Belépő: gyerekeknek 6 éves korig ingyenes, felnőtteknek 2 órára 1200 forint, 6 éves kor feletti gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 2 órára 800 forint. 2 felnőtt és 2 gyerek esetén a családi jegy 2 órára 3000 forintba kerül.

Korcsolyabérlés: 2 órára 800 forint. (A korcsolyaélezés ára 800 forint.)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek