Cirkuszi mutatványból hungarikum

  Cirkuszi mutatványból hungarikum

  Elindult a magyar cirkuszi lovas akrobatika hungarikummá minősítése - közölte az MTI.

  A cirkuszi műfaj elmúlt három évének legfontosabb jogi állomásai közé tartozik, hogy 2011-ben az előadóművészeti törvény a magyar jogrendbe illesztette a cirkuszművészetet, majd pedig 2012-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzeti előadó művészeti szervezetté minősítette a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft.-t.

  Cirkuszi lovas akrobatikaFotó: DirkJan Ranzijn / flickr

  A Fővárosi Nagycirkusz új, Cirkuszcsillagok című előadásának bemutatóján Hoppál Péter kulturális államtitkár kiemelte, hogy a gálaműsor többek között azért számít különlegesnek, mert hazánk olyan kiváló artistaművészei lépnek porondra benne mint a Monte Carlóban aranyérmet nyert Richter Flórián, a Donnert lovascsoport vagy Axt Ibolya trapézművész. A március 15-ig látható műsorban tizennégy év után újra fővárosi porondra állnak a Rippel fivérek is, valamint Pakucza József erőművésszel és a Baross Imre Artistaképző növendékeivel is találkozhat a közönség.

  Fővárosi NagycirkuszFotó: amari / Indafotó

  A kulturális államtitkárság idei tervei között egyébként az is szerepel, hogy a Fővárosi Nagycirkusz épülete a Liget Program keretében megújuljon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!