Év végén minden durran, vagy nem

  Az év utolsó hétvégéjén megnézheti Szabó Győzőt bátor malacként, a Buborék Fesztiválon különféle pukkanó, durranó, buborékos és habzó, gyöngyöző, egy helyben megmaradni képtelen italok szakértői adnak tanácsot a választáshoz, a Tetoválók Éjszakáján pedig akár ajándéktetoválást is nyerhet. Programajánló.

   

  Miután mindenki oda-vissza végigette a karácsonyi menüt, és a maradékokat rakosgatva éppen nagyon örül, hogy végül nem durrant ki (sőt ezen felbuzdulva esetleg éppen egy beiglivéggel szemez), mi nem vállaljuk tovább a felelősséget, és csupa ételmentes programot ajánlunk az év utolsó hétvégéjére. Majdnem.

   

  A Játékkészítő

   

  Az évvége és a hétvége legjobban hájpolt nagy durranásának kétségkívül a színházi, cirkuszi, tánc- és vizuális művészeti elemeket magába gyúró interaktív akciómese, A Játékkészítő bemutatója ígérkezik. A tervek szerint csak négy napig látható előadásból a nagy érdeklődésre való tekintettel két új időpontot hirdettek meg az eddigi tíz mellé, így még kaphatók jegyek. Ha érdekli, milyen lett az évek óta jobb napokat váró, a produkcióval együtt épülő Tüskecsarnok, a karácsonyeste pedig máris túl távolinak tűnik ahhoz, hogy szenzációs családi élményre vágyjon, ennél jobb alkalmat ebben az évben nem talál a katarzisra. Ráadásul Szabó Győzőt is megnézheti bátor malacként!

   

  Buborék Fesztivál

   

  Az eredetileg nyári zenés pezsgőfesztivál idén ünnepi változatban jelentkezik. Szilveszter előtti különkiadása a Duna Palotában várja a pezsgő- és proseccokultúrát nagyra értékelő (és/vagy a bulivendégek előtt villantani kívánó) érdeklődőket, ahol a különféle pukkanó, durranó, buborékos és habzó, gyöngyöző, egy helyben megmaradni képtelen italok szakértői adnak tanácsot a választáshoz. A híres nemzetközi gyártóké mellett az egyre bővülő minőségi magyar kínálat is végigkóstolható és megvásárolható a Buborék Fesztiválon. Otthon viszont csak óvatosan bontson!

   

  Tetoválók Éjszakája

   

  Az előző évi újévi fogadalmában szereplő tetkót még mindig nem készíttette el? Az utolsó pillanatban is van lehetősége kipipálni a sztorit a listán, mégpedig a Tetoválók Éjszakáján. A szervezők nem is találhattak volna jobb időpontot az ilyen halogatók számára – ráadásul a belépőjegyekkel 97 résztvevő művésztől lehet ajándéktetoválást nyerni. De vigyázzon, a nyíllal átlőtt szívek, jin-jangok és Gyűrűk Ura-rúnák ideje lejárt: 2014/15-ben a tetoválás hivatalosan is művészet, és csakis egy igényes, egyedi varrás a menő. A szerencsés eseten kívül, hogy esetleg egy tetkót nyer, eldurranhat az agya például egy twerking-társulat műsorától, lesz még Bëlga-koncert és interaktív horror-show is – vagyis minden, ami az óévzárási pánikhoz és előszilveszteri őrülethez kell.

   

  Ünnepi járatok a Mátravasúton, kímélő családi futás Óbudán

  Ha a twerkelés és a pezsgők puszta említésétől is szédülni kezdett, akkor még nem áll készen a szilveszteri megpróbáltatásokra. Menjen ki a levegőre! Alapozzon friss oxigénnel a Mátrában vagy rázza helyre magát egy könnyed futással az óbudai főtéren.

  December 27-től 31-ig rendhagyó ünnepi nyitvatartással üzemel az erdei vonat a Gyöngyös-Mátrafüred illetve Gyöngyös-Szalajkaház vonalakon. Ezen a vasúton olyan kedves nevű állomásokon haladhat át, mint Toppancshíd, Nyúlmály vagy Pipishegy, a táj látványát pedig akár első osztályú kocsiból is élvezheti. A program gazdája az Egererdő Zrt.

   

  Fotó: Ancsapancsa / Indafotó

  Háromszáz méter, kettő vagy négy kilométer futás nem nagy durranás. És nem a világvége – legfeljebb csak egy beiglivégnyi erőfeszítés, mégis legalább valami egészséges tevékenység! A tizennyolcadik hagyományos Bejgli futásra szeretettel várják a családokat a Zöldgömb Sport Klub szervezői Óbudán (a legkisebbek, illetve minimum három fős család esetén egy fő számára a nevezés ingyenes), a célban pedig szörppel – és ki gondolná – beiglivel kedveskednek majd a résztvevőknek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!