Ezeket a programokat nem érdemes kihagyni karácsony előtt!

  Sok izgalmat tartogat idén a karácsony előtti hétvége: összegyűjtöttük azokat a fővárosi programokat, melyeket kár lenne kihagyni, és amelyekkel méltó módon lehet az ünnepre hangolódni.

   

  Mundruczó Szégyene utoljára a Trafóban

   

  Színházrajongók, figyelem! A Szégyen, mely Mundruczó Kornél és a Proton Színház egyik legsikeresebb darabja, december 19-én látható utoljára a Trafóban. A J. M. Coetzee regényéből készült alkotás – melyet többek közt Zsótér Sándor, Rába Roland, Wéber Kata és Tóth Orsi visznek színre – főhőse egy, a messzi Dél-Afrikában, a poszt-apartheid időszakában Cape Townban romantikus irodalmat tanító professzor, David Lurie. A történet, mely szétfeszíti a helyi társadalmi erővonalak alkotta kereteket, éles pontossággal mutat rá saját európaiságunk legnagyobb kérdéseire. Azokra a közös félelmekre és problémákra, amelyek egy nyilvánvalóan nagy átrendeződés előtt álló kontinensen mindannyiunkat foglalkoztatnak.

  Időpont: december 19., 20:00

  Helyszín: Trafó

   

  Zenés mese egy szerelmi háromszögről a Kiscsillaggal

   

  Akik egy igazán különleges koncertélményre vágynak, azoknak érdemes részt venniük a Kiscsillag zenekar és vendégeik közös, "Idáig tudom a történetet" című estjén, melyen a zene mellett fontos szerepet kapnak a prózai szövegek is. Az est során ugyanis szóban és dalban mesélik el egy szerelmi háromszög történetét. Kezdetben Lovasi András, a Kiscsillag frontembere Papp Sándor Zsigmond írót kérte fel alkotótársnak, majd később Lovasi továbbírta a történetet ugyanazokkal a szereplőkkel. Vendég: Németh Juci.

   

  Fotó: KrE / Indafotó

  Időpont: december 20., 19:00

  Helyszín: MOM Kulturális Központ

   

  Aranyvasárnapra Rembrandt

   

  A Szépművészeti Múzeum Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállítása igazi kuriózum. A tárlat a kor legnagyobb mestere, Rembrandt életműve köré épül, akitől 20 remekművet láthat a közönség. A csaknem 100 festő több mint 170 alkotását felvonultató kiállításon a Szépművészeti Múzeum gazdag holland gyűjteményének 40 alkotása mellé több mint 130 festmény érkezett magán- és közgyűjteményekből.

  Ilyen átfogó, az 1600-as évek holland művészetét bemutató tárlatot még nem láthatott a magyar közönség. A kiállítás e tekintetben tehát hiánypótló, egyben azonban az utolsó nagyszabású tárlata a Szépművészeti Múzeumnak, melyet 2015 tavaszán felújítás miatt hosszú időre bezárnak.

   

  Fotó: Carl Court / Europress / Getty

  Időpont: december 21., 10-18:00

  Helyszín: Szépművészeti Múzeum

  Inkább vidéki programra vágyik?

  Jó ha tudja, az Amazonas Nyíregyházára költözött.

  A legek állatkertjében a Nyíregyházi Állatparkban megnyílt a legújabb szenzáció, a Viktória ház. Itt ritka és furcsa élőlényeket mutatnak be a Föld minden tájáról, de egy különleges akvaterrárium rendszer csak az Amazonas menti élővilággal foglalkozik. Piráják, tüskés ráják és a kajmánok part menti életközösségeit láthatjuk. A trópusi atmoszférájú házban óriás hangyászok,tapírok, lajhárok,színpompás madarak és szebbnél szebb növények között sétálhatunk. További információ a Nyíregyházi Állatpark honlapján. (x)

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!