Az embereket akarják mozgósítani a természetért

  Három természetvédelmi civil szervezet meghirdette a Magyar Természet Napját. Csatlakozókat várnak.

  Csütörtökön Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete - a WWF Magyarország, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége - aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. Céljuk, egy új társadalmi mozgalmat indítani és ennek szimbólumaként kezdeményezni, hogy létrejöjjön a Magyar Természet Napja - áll a három szervezet közleményében. Mint írják, a természeti értékeink iránti tiszteletet szimbolizálja majd ez a nap.

  A mezei cickány hazánk egyik védett emlőseDea / A. Calegari / Europress / Getty

   A sajtóanyagból az is kiderül, hogy hazánk védett területei, nemzeti parkjai nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő természeti értékeket: állatokat, növényeket, életközösségeket őriznek. A Kárpát-medence egyedi viszonyai miatt sok faj európai állományának is meghatározó részét őrizhetjük meg mi az utókornak. A természet védelme nem csak ezen értékek megőrzése miatt fontos.

  "A természet nem a miénk, de a föld ahol élünk, Magyarország mégis az. A hazai természetvédelemért elindított mozgalom fő célja, hogy felhívja a figyelmet a legfontosabb közvagyonra és közös felelősségünkre, hogy ezt az értéket a lehető legjobb állapotban hagyjuk az eljövendő nemzedékekre. Ismerjük meg természeti értékeinket, legyünk tisztában a természet erőforrásaival és közösen tegyünk megőrzésükért. Hívjuk életre együtt a Magyar Természet Napját!" - áll a közleményben.

  Azt is írják, hogy a kezdeményezéshez már csatlakozott néhány híresség is, mint Für Anikó, Erdei Zsolt, Harcsa Veronika és Czutor Zoltán.

  Több infó itt: www.magyartermeszet.hu

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!