Az idei ősz a múzeumokról fog szólni

  2014. szeptember 29. és november 9. között az ország 94 településén 168 múzeum 1773 programmal várja a Múzeumok Őszi Fesztiválja látogatóit.

  Magyar Mezőgazdasági MúzeumFotó: Zoli7 / Indafotó

  A Múzeumok Őszi Fesztiváljának jelmondata 2014-ben: „Töltődj fel múzeummal!". A rendezvénysorozat programjai nyolc központi témakörhöz kapcsolódnak. Az idei év újdonsága az Utazó múzeum témakör, melynek keretében a múzeumok kilépnek az épület falai közül, és elviszik a kiállítást, a múzeumi foglalkozást, a látogatóhoz – utcára, óvodákba, iskolákba, művelődési központokba.

  A nemzetközi Nagy Rajzolás kampányhoz immáron ötödik alkalommal csatlakoznak a múzeumok; ennek központi témájaidén a "Draw the World" azaz "Rajzold meg a Világot". A Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk és fedezd fel! – Kulturális tereink másként tematika keretében olyan gyalogos, vagy kerékpáros városnéző túrát szerveznek a múzeumok, amelyen a múzeumi szakemberek felhívják a résztvevők figyelmét a település, városrész kulturális, épített és természeti értékeire - mindezt rendhagyó elemekkel fűszerezve.

  A Csak itt, csak most – Pincétől a padlásig program 2014-ben sem maradhat ki a kínálatból, hiszen ez vonzza évről évre a legtöbb látogatót.A múzeumok azon épületrészeiket, termeiket, szobáikat is megnyitják a közönség előtt, amelyek az év többi napján nem látogathatók. A középiskolás korosztályt célzó 16+ múzeumi találkozások - Diákok buli előtt programmal a múzeumok kiállításaikat rendhagyó bemutatókkal, sporttal, zenével, interaktív programokkal teszik vonzóvá a fiatalok számára.

  Nemcsak a restaurálás kulisszatitkaiba enged bepillantást a Tárgydoktor rendel!, de sok múzeumban a szakemberek hasznos restaurálási tanácsokkal is ellátják a látogatókat. A korábban már sikert aratott, most újjáélesztett Múzeumi őszbúcsúztató programkavalkádban minden olyan esemény helyet kapott, amely nem illeszthető egyetlen más tematikába sem: zenés - táncos múzeumi délutántól a szórakoztató kulturális előadásokon és gasztronómiai programokon át az ünnepélyes kiállítás megnyitóig mindent megtalálnak a látogatók.

  További információk és az egyes helyszínek konkrét programjai a fesztivál honlapján, a részletes programfüzet pedig ide kattintva le is tölthető.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!