Nosztalgia villamosok, hajtánykocsik és más csudák a kulturális örökség napjain

  Nosztalgia villamosok, hajtánykocsik és más csudák a kulturális örökség napjain

  A BKV Zrt. több programmal is várja az érdeklődőket a hétvégén, a kulturális örökség napjain: ingyenesen látogatható a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum, míg vasárnap nyílt napot tartanak a budafoki kocsiszínben, és ezen a napon rendezik a kamaraerdei villamos napot is - írja az MTI.

   

  1074-es pályaszámú favázas villamosFotó: btomy / Indafotó

  A budafoki villamos kocsiszínben vasárnap 10 és 16 óra között a Városi Tömegközlekedés-történeti Egyesület közreműködésével tartandó - regisztrációhoz kötött - építészeti körbevezetésen megismerhetik az érdeklődők a telephely különleges ipari műemlékeinek rövid történetét, továbbá színes, egész napos, ingyenes családi- és szakmai programokkal várják a látogatókat.

  A kreatív műhelyben makett készítésre lesz lehetőségük az idősebbeknek, a fiatalabbak pedig kipróbálhatják, milyen tájékozódni a BKV vonalhálózati térképén kismotorral. Megpróbálják a világ leghosszabb rajzolt papírvillamosát elkészíteni. A Magyar LEGO-Vasút Klub és a Széchenyi Vasútmodellező Klub terepasztala és egy minimozi is várja az érdeklődőket, ahol az épület történetéről tekinthető meg egy pár perces előadás.

  A budafoki kocsiszínbe látogatók számos érdekes járművekkel találkozhatnak: bemutatják a Combinót, emellett Tátra, Ganz csuklós, hóseprő és nosztalgia ikerkocsi szerelvényeket, valamint a MIXA HÉV-et. Utóbbi első példánya a budafoki kocsiszínben készült. A kamaraerdei telephelyre 10 és 16 óra között látogatók Tátra, T5C5K, TW6000, Ganz csuklós, PVG (közismertebb nevén hajtány) kocsikkal ismerkedhetnek meg.

  A helyszínekre nosztalgia villamosok közlekednek, amelyek nosztalgia díjszabással vehetők igénybe. Újbuda-központ és Kamaraerdő között, a budafoki kocsiszínt is érintve menetrend szerint közlekednek a nosztalgia járművek (18, 41, 47, 48-as villamos megállója): a favázas 1074-es, az acélvázas 2624-es, a Debrecenből érkezett FVV csuklós és az UV típus is, amely 2007-ig meghatározó járműve volt a budafoki kocsiszínnek. A nosztalgia villamosok Újbuda-központtól 9.53-tól 15.53-ig, Kamaraerdőből 10.31-től 16.11-ig húsz percenként indulnak.

  A két vasárnapi program mellett egész hétvégén ingyenesen látogatható a napokban újra nyitott Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!