Pajzán versek a Balaton-parton

  Pajzán versek a Balaton-parton

  Költőversenyt rendeznek a szeptember 6-án és 7-én Balatonfüreden, az esemény különlegessége, hogy éjszaka erotikus töltetű klasszikus verseket is bemutatnak. Olyanokat, amelyek segíthetik azt, hogy a fiatalok kedvet kapjanak ismét az olvasáshoz – áll a szervezők közleményében.

  A Tagore sétány Fotó: Gyuri74 / IndafotóForrás: Travelo

   Az UNESCO által életre hívott International Literacy Day-t szeptember 8-án ünneplik világszerte. Ezen a napon az írni-olvasni tudás, illetve a műveltség és a béke összefüggéseire fókuszálnak. Ehhez a programsorozathoz illeszkedik a hétvégi balatonfüredi költőverseny is. A költőversenyre minden évben több mint négyszáz pályamű érkezik, már küldtek verset Svédországból, Németországból, Szlovákiából és Ukrajnából is.

  A költőverseny mellett több könyvbemutatót is tartanak. Ezen a napon ismerheti meg a füredi nagyközönség Orbán János Dénes, A költő, a ringyó és a király című kötetének verseit, amely Janus Pannonius átköltéseket tartalmaz. Az erotikus verseket is tartalmazó merész kötetet este mutatják be, az irodalom iránt érdeklődő fiatalokat is várják a bemutatóra.

  A szerző kiemeli, hogy a mai diákok egyáltalán nem szeretik olvasni Janus Pannoniust. "Az érdektelenség egyik oka az lehet, hogy a magyar olvasó általában diákkorában, 14-15 évesen találkozik először a poétával a tankönyvekben, melyek unalmas papköltőnek állítják be. Bezzeg ha a tankönyv meg a tanár a költő pajzán meg pornográf lírájával rukkolna elő, Janus Pannonius lenne a nebulók abszolút kedvence! Azt kéne megértetni a fránya kamaszokkal, hogy ez a hajdani poéta nem egy poros, antik, uncsi püspököcske, hanem olyan, mint ők és ugyanaz érdekli, mint őket" – állítja a kötetben a költő.

  Orbán János Dénes mellett sok más szerző is bemutatkozik a hétvégén, a teljes programot itt olvashatja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!