Szeptemberi programok úszóbajnokságtól szarvasbőgésig

  Gasztrofesztiválok, szüreti mulatságok, sportesemények és szarvasbőgés túrák is várják a belföldi turistákat szeptemberben. Az Itthon blogok posztjaiból szemezgettünk.

  Balaton, junior nyíltvízi úszó világbajnokság

  Szeptember 5-7. között rangos sporteseménynek, az idei junior nyíltvízi úszó-világbajnokságnak ad otthont Balatonfüred. Július végén ugyanis a Nemzetközi Úszószövetség a háborús helyzet miatt elvette a rendezési jogot az izraeli Eilattól, és Balatonfürednek ítélte oda. A város a rendezési jogért folytatott küzdelemben olyan helyszíneket utasított maga után mint Barcelona vagy Dubaj - írja az Itthon a Balatonon blog.

  Fotó: Bart / Indafotó

  A versenyen 29 ország képviselteti magát, köztük olyan távoli országokból is érkeznek sportolók, mint Szíria vagy Ausztrália, Kazahsztán, Kína és az Egyesület Államok pedig maximális létszámú csapattal érkezik. Az esemény ingyenes, a részletes program itt található és le is tölthető.

  Szekszárdi Szüreti Napok

  Négy napon át változatos programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, tájegységre jellemző ételkínálattal várják a Szekszárdra látogató vendégeket. A rendezvény leglátványosabb eseménye a Szüreti felvonulás, majd a szombat esti folklórműsorban megválasztják a „Szüret Táncos Párját", miközben a Borudvarban szekszárdi borászok kínálják a hegy levét - írja az Itthon Dél-Dunántúlon blog.

  Fotó: George Rose / Europress / Getty

  Gasztroélmények az Észak-Alföldön

  Szeptember második hétvégéjén ha gulyást szeretnénk enni, irány Szolnok, ha bioételekre vágyunk, Hajdúszoboszlón a helyünk. Ha pedig a nagyvilág ízeit szeretnénk megkóstolni, menjünk Nyíregyházára - tanácsolja az Itthon Észak-Alföldön blog. Nézzük a részleteket.

  Szolnoki Gulyásfesztivál, 2014. szeptember 11-14.
  Többszáz bográcsban rotyog ismételten a gulyás Szolnokon szeptember második hétvégéjén a 16. alkalommal megrendezett Szolnoki Gulyásfesztiválon. A gulyásfőző verseny mellett számtalan koncert, szórakoztató családi és gyermekprogram várja a vendégeket majd. Ezért is, és egy tál finom gulyásért is érdemes lesz ezen a szeptemberi hétvégén Szolnokra utazni.

  Fotó: Robert Kalb / Europress / Getty

  Bioétel és Borfesztivál, Hajdúszoboszló, szeptember 12-14.

  A rendezvényen bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességek, finomságok kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetünk meg. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.

  "Kóstolja meg...!", Nyíregyháza, szeptember 13.

  Ízkavalkád a Múzeumfaluban. A forgatagban kapható táj jelegű ételek ezúttal nemcsak történelmi határainkon belülről, hanem a világ minden szegletéből kóstolhatóak lesznek, egy-egy terület földrajzi eredetvédettséggel bíró pálinkafajtáival karöltve.

  Szarvaskórus a Gemenci erdőben

  Gemenc különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés-hallgató túrák a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban, szeptemberben tapasztalható zoológiai jelenséget - írja az Itthon a Dél-Alföldön blog.

  Fotó: Dea / Baldizzone / Europress / Getty

  Az Ökoturisztikai Központ idén már két helyszínen szervez szarvasbőgés hallgató túrákat a Gemenci erdő mélyébe. A túrák az Erdei Vasút megújult Keselyűs megállójából és Pörbölyről indulnak.
  Programok és egyéb információk ide kattintva találhatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!