Körmönfonás és tandemugrás heti százezerért

  Utolsó előtti állomásához érkezett az Év Utazója. A Dél-Alföldön Jucinak a tandemugrástól a halászlé főzésig sokféle dologban kellett kipróbálnia magát százezer forintos heti béréért.

  A hetet a szegedi repülőtéren kezdték, ahol a gyorstalpaló szimulátoros oktatás után máris a levegőbe emelkedhetett az Év Utazója, ahol nem csak utasként, de pilótaként is kipróbálhatta magát. A földetérést követően Ópusztaszer volt a következő célpont, ahol Tomi és Juci kipróbálhatta, hogy hogyan lehet a frissen levágott gyapjúból fonalat készíteni, ami elődeink egyik fontos alapanyaga volt a jurtakészítés során.

  Jurtából ki, Érsekcsanádra be, ahol elkészült életük első halászleve. A halászlé kóstolása közben ugyan nem voltak túl lelkesek, de megígérték, hogy mindenképpen fognak még ilyet főzni.

   A halászlé után jöhetett a sárközi borsos kalács amit a bajai Halászati Mini Skanzenben készítettek el. Mivel a dél-alföldi hét eleje egy sétarepüléssel kezdődött, ideje volt megtapasztalni, hogy a repülés után milyen a zuhanás: Juci 3000 méter magasból vetette ki magát egy gépből ezzel megkoronázva utazásainak 9. hetét.

  Az Év Utazója az utolsó hetet Budapesten tölti, erről jövő héten számolunk be.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!