Combon lőtték az Év Utazóját!

Tomi és Juci ezen a héten Budapestet és környékét vette célba feledhetetlen élmények reményében. A Gödöllői kastély 18. századi miliője után a 21. század egyik legmókásabb utazási eszközére, a segway-re pattantak, amivel meg sem álltak az első helikopterig Budaörsön. Az Év Utazójának harmadik élménybeszámolója következik.

Az autóvezetés teljes embert és tökéletes figyelmet kíván: itt volt az ideje, hogy ezt Juci, az Év Utazója is megtanulja. Ezért Tomival közösen autóba pattantak, és a zsámbéki Driving Camp-ben tették próbára a tudásukat. Az autózás után Domonyvölgybe vezetett az út a Lázár Lovasparkba, ahol megtanulhatták, hogy hogyan kell az ősrégi magyar közelekedési eszköz, a ló lábán patkót cserélni.

A régi idők szellemét idéző munkát nagyon élvezték, és a lovak sem tettek panaszt a bevatkozás miatt. A patkolás után részt vettek egy hagyományörző bemutatón is, ahol Juci kipróbálhatta, hogy az ostor nem csak csergetésre, de borosüvegek leverésére is tökéletesen használható.

A békés lovasprogram után a szentendrei paintballpálya következett, ahol a beavató hátbalövés után a kis csapat végre kitombolhatta magát. A paintball-oktatók a harc befejezése után bevallották, hogy Juciék annyira belejöttek a játékba, hogy már maguk is félni kezdtek tőlük.

Szentendre után a közeli Visegrádra nyargaltak át, ahol kipróbálhatták a 21. század egyik legviccesebb és legérdekesebb közlekedési eszközét: a segway-t, így Juci végre megszabadulhatott a gyaloglás kínjaitól. A gurulás után csúszás következett: az egyre nehezedő canopy pályákon tölthették fel Tomiék az adrenalin-készleteiket. Juci joggal gondolhatta, hogy a lecsúszások után már nincs lejjebb, csak feljebb és erről a Budaörsi Reptérről startolt helikopterezés adott bizonyítékot.

A fent említetteken kívül még rengeteg helyet bejárt az Év Utazója és csapata: tiszteletüket tették a Gödöllői kastélyban, ahol 18. századi ruhákban pompázhattak, és a Zsámbékon található rakétabázist is meglátogatták, ahol szerencsére nem csak a szemük, de a puspakor is százaron maradt. Jövő héten az észak-alföldi régiót látogatják meg, ahol a kis Juciból akár még vadakat terelő juhász is lehet!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek