Több mint hatszázezren vettek vasúti jegyet automatákból

  Több mint hatszázezren váltottak vonatjegyet országszerte az új, érintőképernyős jegyértékesítő automatákból az elmúlt egy évben - közölte a MÁV-Start Zrt.

  A cég közleményében azt írja, hogy az első automatákat tavaly nyáron helyezte üzembe, és számukat folyamatosan bővíti. Legutóbb júliusban helyezett el újakat: a Keleti pályaudvaron a főcsarnokban három, a Déli pályaudvaron négy automatát, a jegyvásárlási lehetőségek bővítése, valamint a sorban állás csökkentése érdekében - írja az MTI. Ezzel már országszerte 56 automata áll az utazók rendelkezésére.

  A berendezésekkel gyorsan, kényelmesen lehet bármilyen menetjegyet, bérletet, valamint InterCity (IC) pót- és helyjegyet váltani, továbbá az interneten rendelt vasúti jegyeket is kinyomtathatják az utasok - áll a vasúttársaság közleményében. (Annyit érdemes megjegyezni, hogy pár hete a Keletiben automatából nem tudtunk jegyet venni a pécsi IC-re, csupán félórányi sorbanállás után a jegypénztárban – a szerk.)

  Az új automatáknál készpénzzel, bankkártyával és PayPass kártyával lehet kifizetni a jegyeket, a nap huszonnégy órájában.

  Az automaták utastájékoztatásra is alkalmasak: az állomás - vonatinfó rendszerből nyert valós idejű - induló és érkező vonatlistája, útvonaltervezés, valamint a kedvezmények igénybevételi feltételeinek részletes leírása is leolvasható a kijelzőről - olvasható a tájékoztatóban.

  A MÁV azt írja, hogy a legnagyobb forgalmuk jelenleg a Kelenföldi pályaudvari jegyautomatáknak van, a hat automatából naponta átlagosan nyolcszázan váltanak jegyet. A Nyugati pályaudvarra és a Kőbánya-Kispest állomásra kihelyezett készülékekből pedig naponta négyszázan illetve háromszázan vásárolnak.

  A MÁV az elmúlt egy évben a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonal állomásain, illetve megállóhelyein helyezett ki jegyértékesítő automatákat. A jövőben Budapest elővárosában, a megyeszékhelyeken, az IC-vonatok megállási helyein és a nagyobb forgalmú vasútállomásokon tervezik további automaták beüzemelését.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!