Halak úszkálhatnak a fejünk fölött Balatonfüreden

Megnyílt a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont Balatonfüreden. A központ 17 akváriumában több mint ötvenféle édesvízi és tengeri halat lehet megnézni, köztük a névadó bodorkát.

Kóródy Olivér, az akvárium kivitelezője a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont megnyitóján azt mondta, hogy 36 balatoni és 15 tengeri halfaj látható összesen 17 akváriumban. A központban a látogatók feje felett is halak úszkálnak.

A központ egy örökmozgó balatoni halról kapta a nevét, amely játékosságával, piros-zöld-ezüst színeivel a látogatók kedvencévé válhat - írja az MTI. A bodorka igen lassan növekszik, általában egy egy kiló körüli a súlya, de a közelmúltban fogtak már 19 kilós példányt is.

A központ elsődleges célja a balatoni halak bemutatása, de a tó hatezer négyzetkilométernyi vízgyűjtőterületéről is érkeztek vízi állatok: rákok, kagylók, csigák, halak.

Kóródy Olivér azt mondta, hogy a természetes élőhelyhez hasonló környezetet alakítottak ki az állatok számára, de a látogatókat digitális táblák is segítik az informálódásban. Szerinte a turisztikai attrakció legfontosabb üzenete, hogy vigyázzunk a Balatonra, óvjuk a ránk bízott természetet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek