Lómaszkos néptánc és szerelmes teknősök

A heti százezer forintos fizetésért hazánkat tesztelő Év Utazóját múlt héten a Balaton környékére kísértük el, ahol nem csak az idén sártengerré alakult Balaton Soundon bulizott lómaszkos emberekkel a néptáncszimulátorban, de megtudta mi az a stand up paddeling, milyen üdítő tud lenni egy oxigénbár, majd a hetet szerelmes teknősök között zárta.

 

A Balaton-túrát Keszthelyen, a Festetics kastélyban kezdte a kis csapat. "Keszthely többek között arról híres, hogy itt található Magyarországon a legtöbb furcsa múzeum, olyanok, mint a Csigaparlament, a Horrorárium vagy a Giccsmúzeum" – sorolja blogjában Juci, az Év Utazója. A kultúrprogramot az extrémsportok követték, a csapat végre kiprobálhatta a wakeboardot és a vizisít. Esésekből is volt bőven, de ahhoz képest, hogy Juci életében először csatolt léceket, nagyon ügyes volt. (Bizonyíték az alábbi videóban!)

Juci elektromos jachton borozik és vizisível bukik bele a vízbe. Az Év Utazója a Balatonnál.
A síelést bringázás követte a balatoni bicikliút vonyarcvashegyi részén. Juci egyből körbe is akarta tekerni a tavat, de a többiek lelombozták: az összesen 210 kilométeres távra több napot érdemes rászánni. Szigligetről megcsodálta a panorámát, majd idilli délutánt töltött Balatonfüreden a Tagore-sétányon. "Nagy a pezsgés, a parton horgászok, kacsák, hattyúk versenyeztek egymással a partszakaszért, utóbbi kettő pedig a falatkákért is, amiket az emberek dobáltak be nekik" – írta blogjában. Füreden a VinCE Balaton borfesztiválon próbálta ki az elektromos hajót és a Sky Lounge-ot is, ahol balatoni borokat tesztelhetett a magasból.

A csopaki Fun Beachen az ország egyetlen vízi kalandparkját próbálhatta ki Juci, majd a tihanyi Levendulaházban pihente ki a megpróbáltatásokat. De nem sokáig lógathatta a lábát, délután már a Stand Up Paddle tudományával ismerkedett. "Az egész sport lényege, hogy egy szörfdeszkán egyensúlyozva kell állva evezni. Térdelve tökéletesen sikerült, a két lábra állással voltak kisebb problémák. Egyre nagyobbak lettek a hullámok, plusz Tomi rángatta a deszkát, majd el akart ütni a vízibiciklivel" – számolt be a fárasztó délutánról.

Kezdőtől nem rosszFotó: Travelo



Este a sártengerré változott Balaton Sound volt a célpont, ahol a szakadó eső elől egy frissen beújított napernyő alá bújt a stáb. Úgy gondoljuk, a hangulatról mindent elmond, hogy Juci lómaszkos emberekkel ropta a Néptánc szimulátorban. A Sound másnapján jól jött a Siófoki Víztorony Oxigénbárjában tett látogatás, majd miután mindenkinek sikerült teljesen magához térni, a Balatonszárszói Krokodil Zoo-ban zárták a hetet. "Érdemes vasárnap menni, mivel reggel 9 órától van etetés, és ilyenkor mozgásban is lehet látni a krokodilokat. A hely neve ellenére nem csak krokodilok láthatók, hanem teknősök is, kisebbek és nagyobbak, szerelmesek és magányosak" – zárta beszámolóját az Év Utazója.

A héten a Dél-Dunántúli égióba kirándul a stáb, többek között a Mecsextrém parkban, a Pécs-Pogány repülőtéren, a Zsolnay Kulturális Negyedben, és a villányi RoséMaratonon találkozhat velük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek