Ez a hétvége a Balatoné

Zamárdiban David Guettának integethet, Keszthelyen népzenére pálinkázhat, Füreden elektromos jachtokon várják borkóstolóval. Induljon időben, hogy elkerülje a dugót! Hétvégi balatoni programkörkép.

A hétvégén az egész ország a Balatonnál lesz, legalábbis a szállásfoglalásokból ez prognosztizálható. Az M7-es bedugul, a zamárdi CBA előtt már most sor kígyózik, csütörtökön és pénteken még zivatarok is lehetnek, de a hétvégén már harminc fok várható, a tó vizét inni lehet, és dübörög a Sound Zamárdiban. A négy napos rendezvényre idén is pillanatok alatt elfogytak a bérletek, napijegyet azonban még kaphatunk. Pénteken az örökmosolyú David Guetta integet a nagyszínpadról, szombaton Wiz Khalifát és Richie Hawtint ajánlanánk, vasárnap pedig lesz Akkezdet Phiai, Azealia Banks és Rita Ora is.

Nem lesznek kevesen
Galéria: Travelo 28. heti programajánló
Bence Szemerey / Balaton Sound

 Aki egy kicsit csendesebb szórakozásra vágyik, annak az ingyenes KeszthelyFestet javasoljuk, melyet idén három helyszínen rendeznek meg péntektől vasárnapig. A Festetics Kastély udvarán huszárbál lesz, régmúlt idők vására, valamint előadják a Hairt, a belvárosban népzenével és pálinkával várják a látogatókat, a Balaton-parton pedig a bulizókat és a kisgyerekes családokat várják koncertekkel és játékokkal.

KeszthelyFest
Galéria: Travelo 28. heti programajánló
KeszthelyFest

Balatonfüredről közben már csütörtökön elstartolt az idei Kékszalag verseny mezőnye: viharos szélben, esőben kerülik a hajók a Balatont. Az útvonal Balatonfüredet, Balatonkenesét, Tihanyt, Keszthelyt és végül újra Balatonfüredet érinti, 160 kilométer hosszan. Idén több mint 300 hajó indult, több mint 1400 vitorlázóval a fedélzetén.

Fantasztikus felhők alatt a mezőny
Galéria: Travelo 28. heti programajánló
Travelo

Amíg a hajókat várják, Füreden ingyenes belépést kínál a VinCE borfesztivál, ahova az Év Utazója is ellátogatott. Ha ki is próbálnánk a borokat, kóstolópohár 1000 forintért váltható. A huszonöt stand választékában kizárólag olyan borok szerepelnek, amelyek a VinCE magazinban szereplő teszteken, szakértőik előtt jól szerepelnek.

A borfesztivál újdonsága idén a Sky Lounge, amely fejenként 500 forintért 10 percre a magasba emeli a fesztiválozókat, de lesznek esténként koncertek is. A borkultúr-sarokban a fröccs és pihenés mellé borszakirodalmat és magazinokat forgathatnak, míg a VinCE Kóstolószalonban délutánonként borértő kollégák mutatnak iránytűt a hazai és nemzetközi borvidékek, szőlőfajták és specialitások megismeréséhez – illusztrációként minimum 30-féle borral.

VinCE Sky Lounge, a bátrabb borozóknak
Galéria: Travelo 28. heti programajánló
VinCE

Mindeközben a Balaton vizén elektromos jachtok fedélzetén tartanak élménykurzusokat, ahol 90 percben a választott témával, például izgalmas pezsgőkkel, híres rozékkal, balatoni klasszikusokkal és ritkaságokkal, egzotikus országok tételeivel ismerkedhetnek a résztvevők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek