Fesztivál fesztivál hátán az első júliusi hétvégén

Menjen bulizni Sopronba a hétvégén, balettot nézni Szegedre, vagy fehérbort és mulatós zenét tesztelni Soltvadkertre. Borbás Marcsival a Millenárison poharazhat, Akarattyán hódolhat az egészséges életmódnak, ha pedig gyereke van, vigye Győrbe! Hétvégi fesztiválkörkép.

Július másodikán megnyitotta kapuit Sopronban a Volt Fesztivál, ezzel pedig végérvényesen kezdetét vette az idei nyári fesztiválszezon. A Lővér Kempingben egészen július 6-ig tart a buli, így bőven lesz alkalma azoknak is koncertről koncertre vándorolva ipari mennyiségű sört meginni, akik csak a hétvégére jutnak le a fesztiválra. Szombaton többek között a Hurts koncertjét érdemes megnézni, vasárnap pedig az Arctic Monkeys zárja a sztráfellépők sorát. Természetesen az Év Utazója sem marad ki a mókából, ma este ő is kilátogat a fesztiválra, ha látják, igyanak vele egy sört!

Pásztor Anna az Anna and the Barbies koncertjén a soproni Volt Fesztivál 1. napján 2014. július 2-ánGaléria: Travelo 27. heti programajánlóFotó: Mohai Balázs / MTI

De nem a Volt az egyetlen nagyszabású fesztivál a hétévégén a megyében: július 4-6. között tartják a Győrkőc Fesztivált, nem meglepő módon Győrben. "10 helyszínen 1000 program! Zsebpénz nem kell, mert ingyen van! Belépő a mosolyod, mit hozz magaddal az arcodon és egy rólad készült fotón, melyért egy Győrkőc-karkötőt kapsz, ami ingyenes játéklehetőséget biztosít a Győrkőcfesztivál összes programján!" - írják a szervezők. A fesztivál egyébként nemrég azzal került be a hírekbe, hogy tolvajok egy éjszaka alatt ellopták a belvárost díszítő kétszáz pöttyös labdát — az önzetlen adományozóknak köszönhetően azonban ma már ismét teljes labdapompában díszeleg a város, várva a hétvégi gyerekzsivajt.

Színes programok és színes díszletek is lesznek Győrben a hétvégénGaléria: Travelo 27. heti programajánlóFotó: Győrkőcfesztivál

A fesztivál-életérzés csak a vízparton teljes? Ráadásul él-hal az ötvenes évek Amerikájáért? Agárdig meg se álljon! Itt tartják július 3-6. között a Lakeside Rock & Roll Weekendet. Aki a gyerekzsivaj vagy éppen a dübörgő rock and roll helyett az elcsendesedést választaná, Balatonakarattya felé vegye az irányt. Itt tartják ugyanis július 2-6. között az Everness Fesztivált. A programok a tudatos pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében zajlanak, a koncertek és előadások mellett például a slackline-kötélen is próbára tehetjük egyensúlyérzékünket, de még szörfdeszkás jóga is lesz.

A legmenőbbek állítólag autóban alszanak a Lakeside WeekendenGaléria: Travelo 27. heti programajánlóFotó: Lakeside Weekend

A Zorba, a göröggel indul július 4-én és 5-én az idei Szegedi Szabadtéri Játékok, mely egészen augusztus végéig kínál programokat a Dóm téren. Az Oscar-díjas film balettváltozata a Győri Balett és a Szeged Táncegyüttes együttműködésében készült, melyet Harangozó Gyula művészeti igazgató rendezésében és koreográfiájával láthat a közönség. A geometrikus térben megjelenő figurákra 3D-ben vetítenek, bármit is jelentsen ez. Jegyeket még most is vásárolhatunk online, 2900-6600 forint közötti áron: a nézők épített emelvényen, karfás székeken ülve élvezhetik az előadást, az esőnap július 6.

Nem annyira a magaskultúra, inkább a finom falatok érdekelnék? Vegye az irányt Soltvadkert felé, ahol a hétvégén a Vadkerti-tó (más néven Büdös-tó) partján Bor- és Sajtfesztivál várja a nagyérdeműt. Talán kevesen tudják, hogy az utóbbi évek egyik legnépszerűbb új borfajtája, a cserszegi fűszeres innét származik: a helyi borász, Frittmann János borai számos nemzetközi versenyen előkelő helyezést értek el. A fesztiválon tucatnyi cserszegi fűszeresből készült bort kóstolhatunk majd a borverseny keretében, de lesznek remek magyar sajtok, és persze nem maradhatnak el a koncertek, néptáncbemutatók és a kézművesek sem. Ha arra járnak, vasárnap Jolly és Suzy illetve Kis Grofó produkcióját semmiképpen ne hagyják ki, a mulatós műfaj nagyágyúi ők. A napijegy 1200 forint. A tóban egyébként fürödni is lehet.

Bor is, sajt is lesz bőven SoltvedkertenGaléria: Travelo 27. heti programajánlóFotó: Bor & Sajt Fesztivál

A hétvégén újabb gasztrofesztiválnak ad otthont a budai Millenáris: a három napos Gasztroangyalrendezvény a királyi tévé népszerű műsora köré szerveződik. Találkozhatunk a sorozat legkarizmatikusabb szereplőivel: gazdákkal, termelőkkel, borászokkal és vendéglősökkel, és persze megkóstolhatjuk termékeiket is. A személyes találkozáson és kóstoláson túl a látogatók recepteket gyűjthetnek és praktikákat leshetnek el, legyen szó hússütésről, kenyérdagasztásról vagy lekvárok, szörpök és savanyúságok befőzéséről. Meghívott hírességek és chefek bemutatók keretében sütnek-főznek egész nap. Az érdeklődők megkóstolhatják a műsorban látott Gasztroangyal recepteket: a bajai halászlétől a karcagi birkapörköltön át a legnépszerűbb ételek készülnek majd el. És ha mindez nem lenne elég, ott lesz maga Borbás Mária, a sorozat műsorvezetője is. Napijegyek 1500, napi családi jegyek 4000 forintért válthatók online vagy a helyszínen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek