Négyszázan maradtak hoppon az utazási iroda csődje miatt

  Az idei szezon első becsődölt utazási irodája a Suntimes márkanéven működő Sunport Travel. A cég török tulajdonosai már nincsenek az országban, elvileg a biztosító kártalanítja az utasokat.

  A Sunport Travel beszüntette működését, tulajdonosai külföldről írtak az itthon maradt alkalmazottaknak, hogy jelentsék a csődöt, és kezdjék meg az egyezkedést a biztosítókkal – tudta meg az Index.

  A cég Suntimes márkanéven hirdette magát, és kizárólag Törökországba szállított volna utasokat. A holnap szerint 139 ezer és 313 ezer forintos árak között kínáltak egyhetes utakat a török tengerpartra. Mint megtudtuk, a most hirtelen külföldre távozott tulajdonosok maguk is törökök.

  Az irodától megtudtak, hogy nagyjából négyszáz utazó maradhat hoppon az egész szezonra nézve, a legközelebb, június 8-i útjukra húszan mentek volna. De béreltek helyeket az antalyai charterre június 11-re és június 13-ra is.

  Ezek lettek volna egyébként az első idei útjai az irodának. Ez egyben azt is jelenti, hogy nincsenek külföldön rekedt utasok.

  Az iroda működésének beszüntetését már jelentették a biztosító (az Uniqua) és a MKEH felé. Elvileg a biztosítónak kártalanítania kell majd az utazókat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!