Új egyenruhában ellenőriznek a MÁV kalauzai

Egyelőre még csak száz vasúti dolgozó teszteli a ruhákat egy hónapon keresztül, és csak Budapest, Pécs és Nyíregyháza térségében találkozhatunk velük. Az MÁV szerint az új ruhák alapanyaga korszerű, lélegző, és viselete is praktikus.

 

Fotó: MÁV Zrt.

 A MÁV Csoport munkavállalói a tervek szerint új, szebb és kényelmesebb egyenruhákban szolgálják ki az utasokat a jövőben. Jelenleg 100 önkéntes jegyvizsgáló, pénztáros és forgalmi szolgálattevő teszteli munka közben – Budapest, Nyíregyháza és Pécs térségében – az új uniformisokat, május közepéig. Tapasztalataik alapján alakítanak a ruhákon, és rendszeresítik azokat a vasútvállalatnál- írja szerdai közleményében a MÁV.

A szolgáltatásaiban folyamatosan megújuló MÁV Csoport arculati változásainak részeként a vasutas egyenruhákat korszerűbbekre tervezi cserélni a jövőben. Olyan új egyen- és formaruhát fejleszt és vezet be a MÁV csoportszinten, amely a mostaninál célszerűbb, egyúttal komfortosabb viseletet nyújt, valamint előnyösebb megjelenést biztosít a munkatársainak. Az új kollekció fejlesztésének sikerességét célozva – a gyakorlati tapasztalatszerzés érdekében – a vállalat próbahordással teszteli a ruhákat egy hónapon át.

Már folyik az új uniformisok tesztelése, amire 50 MÁV-os és 50 MÁV-START-os dolgozó önkéntesen vállalkozott: jegyvizsgálók, pénztárosok, forgalmi szolgálattevők. Utasaink a május közepéig tartó tesztidőszakban Budapest, Pécs és Nyíregyháza térségében találkozhatnak az új egyenruhákat viselő kollégákkal. A tesztidőszak végén munkatársaink jelzik észrevételeiket, véleményüket, s azok alapján készül etalon kollekció, alakul ki a végleges arculat, szabásvonalak és méretválaszték. Majd a vasúttársaság közbeszerzési eljárás keretében keres gyártót.

Fotó: MÁV Zrt.

 A MÁV más egyen- és formaruházatot rendszeresített vállalatok – köztük a GYSEV – tapasztalatait felhasználva, azokat a vasúti üzemvitel jellegéhez igazítva indította el a ruházat megújítását, a szakszervezetekkel egyetértésben, velük folyamatosan egyeztetve. Az új ruhák alapanyaga korszerű, lélegző, emellett a viselés praktikusságára is tekintettel van. A próbahordás és viselés célja, hogy minden esetleges hiba, korrigálásra kerüljön, és a végleges ruhadarabok messzemenően megfeleljenek a munkavállalói igényeknek.

Az új egyen- és formaruházatra fokozatosan áll majd át a MÁV és a MÁV-START. Fontos szempont az is, hogy az új ruhaellátás ne jelentsen többletköltséget a jelenlegi öltözethez képest.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek