Gábor Áron mozdonyt is indít a MÁV

A 200 éve született Gábor Áron ágyúöntő emlékét idézi majd a MÁV egyik mozdonya idén tavasztól. Mától várják az ötleteket, mivel matricázzák fel a mozdony oldalát.

A vasúttársaság – az Indóház Kiadóval közösen – ma indított nyílt grafikai ötletpályázatot: a nyertes képi megvalósítás fogja díszíteni az egyik TRAXX mozdonyt. Ez a díszes jármű továbbítja majd a június 6-án induló Történelmi Székely Gyorsot is - írja közleményében a MÁV.

 

Tavaly 50 pályamunka közül választották ki a Mátyás-mozdonyra kerülő matricát
Galéria: MÁV Gábor Áron
Fotó: mav.hu

A MÁV felmatricázott mozdonyai eddig is népszerűek voltak. Az Aranycsapat- és a Kandó-mozdony sikerére alapozva tavaly írt ki először grafikai ötletpályázatot a vasúttársaság egy vontatójárművére kerülő matrica megtervezésére. A Mátyás-mozdony azóta már az egész országot bejárta, és rendszeresen közlekedik Budapest és Bukarest között.

 

Ágyúöntőről 100 négyzetméteres matrica

 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a csíksomlyói búcsúra közlekedő Történelmi Székely Gyorsot viszi majd az újonnan feldíszített mozdony, amely ezúttal Gábor Áron emlékét idézi. A székelyföldi ágyúöntő, a szabadságharc őrnagya 200 éve, 1814-ban született. A rá emlékező mintegy 100 négyzetméteres mozdonygrafikát most bárki megtervezheti, a MÁV és a Történelmi Székely Gyors útját szervező Indóház Kiadó a nagyszabású matrica díszítés kialakításához minden érdeklődő vizuális elképzeléseit várja, a ma indult ötletpályázat keretében.

A győztes, a Történelmi Székely Gyorsot hetedik, 2014. június 6–9-ei útján vontató Traxxot díszítő pályaművet – a neten hozzászólók, szavazók véleményét figyelembe véve – szakmai zsűri választja ki 2014. március 31-ig. A nyertes másodmagával részt vehet a különvonat négynapos útján. A pályázatról további információt itt talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek