Felfelé is csúszhatunk a gyulai Aquapalotában

A Gyulai Várfürdő új fedett élményfürdőjének megnyitásával a létesítmény négy évszakos fürdővé vált. Az új vizes blokkokban a családi mellett még felfelé tartó csúszdát is beszereltek.

Van itt minden, még felfelé is csúszhatunk
Galéria: Gyulai Aquapalota
Fotó: Rosta Tibor / MTI

Görgényi Ernő polgármester a komplexum szerdai avatóján hangsúlyozta: ezzel nemcsak 21 új munkahelyet teremtettek, de tovább ösztönzik a turizmust is. Ez pedig a munkahelyek megőrzését jelentheti a szállásadók számára is, sőt, akár további munkahely-teremtéssel járhat- írja az MTI.

Az ünnepségen Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, bátorság és tettrekészség kellett ahhoz, hogy a város belevágjon egy Magyarországon példát ritkító fejlesztésbe. Gyula ebben az uniós ciklusban megragadta a lehetőségeket, hatékonyan hívta le az uniós forrásokat. Azt is bejelentette, a múlt héten döntött a kormány arról, hogy a gyulai várfürdőben levő mintegy 40 millió forintnyi tulajdonrészét a városnak ajándékozza.

A Gyulai Várfürdőben uniós támogatással, csaknem 1,2 milliárd forintból új, fedett élménykomplexumot alakítottak ki. Az intézmény tájékoztatása szerint korábban a fürdő sokat küzdött a szezonalitás jelenségével, de az új családi élményfürdő, az AquaPalota jelentősen csökkentheti a vendégszám ingadozását.

A már meglévő szolgáltatások - gyógyfürdő, strand, wellness- és szaunapark, masszázsszalon - mellett az AquaPalotában 6300 négyzetméteren majdnem 900 négyzetméternyi vízfelülettel öt új medence áll a fürdőzők rendelkezésére. Az élményfürdőben van sodrófolyosó, állómasszázsok, fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok, a vízfüggönyök mellett családi csúszda, pezsgőpad és - a Magyarországon egyedülálló - felfelé tartó csúszda is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek