Cukiságözön vár a hétvégén

A karácsony előtti utolsó héten programajánlónkban igyekszünk a cukiságra koncentrálni. Elmehetnek például Nyíregyházára, megnézni a frissen kikelt mini sarkantyús teknősöket, vagy a dél-budai Camponába, ahol négyszáz macska verseng egymással. Karácsonyi ajándékot menhelytámogató vásáron vagy a WAMP dizájnvásárán is beszerezhetünk.

A Campona bevásárlóközpontban a hétvégén láthatunk cornish rex, devon rex, norvég erdei az oroszkék macskákat is, valamint élőben láthatják az idei év magyar világbajnokait, amelyek az aalborgi macska világkiállításon nyerték el a címet. A rendezvényen fajtaismertető és -bemutató is lesz, emellett bemutatkozik egy macskamentő alapítvány és mentett állataikkal is találkozhatnak az érdeklődők. Mintegy négyszáz macska lesz a rendezvényen, melyre 16 országból érkeznek állatok és gazdáik. Ne feledjük azonban, hogy bármennyire is cuki, a kiscica (vagy kutya) nem ideális karácsonyi ajándék. Először mindenhova odapisil, aztán megnő, és jó esetben egy-két évtizeden át igazi társunk lesz. Ne fogadjunk be állatot pillanatnyi lelkesedésből.

Galéria: Travelo programajánló 50. hétFotó: Tita / Indafotó

Nyíregyházán az Állatparkban nemrég keltek ki a kis sarkantyús teknősök, melyek még csak öt és fél centisek. Az állatkert "hüllőovijában" lehet őket megnézni. A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 kilométerre, a sóstói üdülőövezetben található. Több mint 500 faj, több mint 5000 egyede él itt, köztük a fehér tigris, az afrikai elefánt, a komodói sárkány, az indiai orrszarvú, a jegesmedve, a homoki tigriscápa, és a nyugati síkvidéki gorilla. Több, mint 50 fajmegmentési program részeseként sikeresen szaporodik a parkban többek között a zsiráf, a lisztmajmocska, a borneói orangután, a bali seregély és a szibériai tigris.

Galéria: Travelo programajánló 50. hétFotó: Sisy / Indafotó

A Fővárosi Művelődési Házban ugyan állatokat nem láthatunk, viszont ingyen kaphatunk állattartási tanácsokat a Zöld Zebra menhely munkatársaitól. Itt vasárnap jótékonysági zsibvásárt tartanak a menhely javára, lesz gyerekeknek kézműves foglalkozás, arcfestés, tombola, valamint a Karthago zenekar tagja, Kiss Zoltán Zéro tart számmisztikai elemzést.

A Millenáris B csarnokában találjuk ezüstvasárnap a WAMP dizájnvásárt, ahol különösen nőnemű illetve gyermekkorú célszemélyeknek találhatunk karácsonyi ajándékot. Lesznek magyar tervezők és manufaktúrák által készített menő táskák és ékszerek. Gyerekeknek biztosan tetszenek majd a Ribizli szuperdivatos gyerekruhái, Rofusz Kinga bájos grafikái, vagy a Cerkabella Kiadó művészi igényességgel illusztrált mesekönyvei. Gasztrovonalon is erős a vásár, lesz cider (almabor), cheddar sajtos és cukormentes kekszek és diókrém is.

Galéria: Travelo programajánló 50. hétFotó: Sisy / Indafotó

Amennyiben még nincs forraltbor- és Csendes éj-mérgezése, korábbi cikkeinkben megtalálja az izgalmasabb adventi vásárokat is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek