Özönlenek a turisták Nyíregyházára

Idén kétszer annyi lengyel jött, mint tavaly. Sokan jöttek Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából is, népszerű a bőr-, nőgyógyászati- és reumatikus nyavalyákra is ajánlott gyógyfürdő.

Több mint 26 százalékkal nőtt az idegenforgalom Nyíregyházán az idén, amelynek üdülőközpontját, Sóstógyógyfürdőt gyógyhellyé nyilvánították - közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Galéria: NyíregyházaFotó: vili4u / Indafotó

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: az előzetes adatok szerint szeptember végéig 121 605 vendégéjszakát töltöttek el a turisták a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, s ez a tavalyihoz képest 26,6 százalékos emelkedés.

Hozzátette, hogy a külföldi vendégek 35 százalékkal, a belföldiek 23 százalékkal többen fordultak meg Nyíregyházán, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A legnagyobb arányban a lengyel turisták száma nőtt a nyírségi nagyvárosban, 2012-höz képest megduplázódott. Rajtuk kívül a legtöbb vendég Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából érkezett, jelentős számban fordultak meg német turisták és üzletemberek is a nyíregyházi szálláshelyeken.

Kovács Ferenc szerint Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő gyógyhellyé nyilvánítása további jelentős idegenforgalom-növekedést hozhat a szabolcsi megyeszékhelynek. Az üdülőhely az ország 16. gyógyhelye lett az idén, gyógyvize a bőr-, nőgyógyászati- és reumatikus betegségek eredményes kezelését segíti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek