Ingyen köztéri wifi és PocketGuide túravezetés Hajdúszoboszlón

  Hajdúszoboszlón november elejétől vált ingyenesen elérhetővé két tematikus városnéző séta app, a a Szent István parkban pedig ingyenes a wifi.

  Hajdúszoboszlón november elejétől vált ingyenesen elérhetővé két tematikus városnéző séta az Iphone és az androidos mobiltelefonokkal rendelkező látogatók számára. A város helyi TDM szervezete, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft a városnéző sétákat az egyik legnépszerűbb mobil alkalmazás, a PocketGuide túravezető szoftver használatával hozta létre.

  A PocketGuide egy többszörösen Innovációs Díj-nyertes, GPS alapú okostelefon-alkalmazás. A program a helyi érdekességeket kiemelve úgy vezet végig a városon, mint egy valódi idegenvezető, mintha személyes túravezetője mutatná meg a legfőbb nevezetességeket és látná el bennfentes információkkal a közkedvelt helyekről. Az alkalmazás jelenleg 5 kontinens több mint 100 városában érhető el és globálisan több mint 3 millió felhasználóval rendelkezik.

  A városban két útvonal járható be a szoftver navigálásával, mely az iránymutatás mellett magyar és angol nyelven bővebb információval is szolgál a helyi épített örökségekről, látnivalókról és szórakozási lehetőségekről. Az alkalmazás az okostelefonok mellett tableteken is használható.

  Hajdúszoboszlón a két tematikus túraútvonal közül mindenki kedve szerint választhat, melyek közül az egyiket követve a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum járható körbe, míg a másik útvonalán haladva a program virtuális idegenvezetője a város főutcáján vezeti végig a látogatót, a helyi épített örökségek és a látnivalók bemutatása mellett.

  Fontos, hogy a program egyszeri letöltéséhez szükséges csak internet kapcsolat, majd ezt követően a túra során internet nélküli üzemmódra lett tervezve az alkalmazás, így a felhasználóknak nem kell a roaming adatforgalmi díjak miatt aggódniuk.

  A Hajdúszoboszlóra látogatók internet elérési igényeit kielégítendő és az alkalmazás használatának megkönnyítésére még egy új fejlesztést valósított meg a helyi turisztikai szervezet: ingyenes wifi elérési lehetőséget biztosít a látogatók számára egész évben, a város turisztikai központjában, a Szent István parkban. A fejlesztés európai uniós forrás támogatásával valósult meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!