Szaltó motorosszánnal, 15 méteres magasságban

Motorosszánok, autócsodák, sífelszerelések, snowboardok, hütte hangulat, rengeteg forralt bor és számos remek koncert várja a látogatókat november 21-24. között a HUNGEXPO-n, ahol egyszerre tartják a Fridge Fesztivált és a Hó-Show-t.

Idén egy helyen és időben rendezik meg a téli időszak két nagyszabású nyitórendezvényét, a 22. Hó-Show-t, és a tavalyi kimaradás után újra dübörgő Fridge Fesztivált. Ez utóbbit tartották már a Felvonulási téren és a Műjégpályán, repkedtek a rámpákon snowboardosok és extrém síelők is. A Fridge Fesztiválon idén kétszáz lóerős hószánok profi ridereinek lehet szurkolni, a Hó-Show pedig családi programokkal, oktatásokkal, kiállítással és síbörzével várja a látogatókat.

Galéria: FridgeFotó: Wikipedia

Szánok a levegőben, extrém autócsodák a földön

A Fridge Fesztiválon találkozhat először a hazai közönség az Amerikából és Európa északi részéről érkező snowmobile-okkal, azaz motorosszánokkal, és rajtuk a levegőben akrobatikus elemeket bemutató világsztár ridereikkel. A 100 méter hosszú pályán bemutatózó 200 lóerős motorosszánok 20 méteres gyorsulás után röppennek a magasba, hogy 15 méterrel a pálya fölött pörögjenek-forogjanak, teljes döbbenetet okozva a közönség soraiban.

Akinek még ez sem elég, három extrémautós-szakág legütősebb autóit is megcsodálhatja együtt, egy helyen. Most először lesz látható mintegy ötven versenyautó és különleges építésű kocsi, amikkel az utcán sosem találkozhatunk. És ami még egyedülálló, a kocsik pilótáival is szóba elegyedhetünk a helyszínen. A felsorakozó autók összértéke 300 millió forintra rúg, a legerősebb darabok ezer lóerővel bírnak.

Családi programok nap közben

A Fridge-dzsel párhuzamosan futó Hó-Show-n nemcsak az extrémsportok iránt érdeklődők, de a család minden tagja megtalálja a neki való programot. A Magyar Síakadémia és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány mentési- és oktató bemutatókat tart majd, tablókiállítással és régi relikviákkal ünneplik az éppen 100 éves magyar sísportot, valamint a látogatók kipróbálhatnak olyan különleges téli járgányokat, mint a shredderek és snowsegway-ek.

Galéria: FridgeFotó: Hó-Show

De a legismertebb márkák sí- és snowboard felszerelései sem hiányoznak majd a D pavilonból, és téli utazási ajánlatok között is válogathatnak majd az érdeklődők. Sőt, a magyar sísport rajongói a 2014-es téli olimpiára készülő válogatottunk itthon tartózkodó tagjaival is találkozhatnak. Valamint a Sí Szövetség megjelenik a Fridge Fesztivál keretei között is, mivel egy impozáns mobil sáncon mutatják be a síugró tudásukat fiataljaink.

Aki pedig egy kis mozgásra vágyik, az nevezzen be a Magyar Evezős Szövetség Concept2 ergométeres versenyére, vagy csússzon egyet a Summerice korcsolyapályáján! A hidegtől garantáltan nem kell tartani, mert ez a speciális pálya nem igényel hűtést.

Koncertek és partyk hajnalig

A fentiek mellett esténként zenei programokkal várják a résztvevőket. A hazai zenekarok közül többek között fellép a Punanny Massif, az Irie Maffia, a Belga, és a PASO. De lesznek nemzetközi sztárfellépők, így például Paul Kalkbrenner, Dub FX, Example, a Freestylers és a Pendulum is. A kiállítás és fesztivál mellett a hütték hangulatát idéző gasztrofesztivált is rendeznek, ahol a vásárlás és a programok szüneteiben téli italok és ételek tartják melegen a látogatókat.

Buli lesz Bécsben is

Az idei Fridge Fesztivál különlegessége, hogy nemcsak a HUNGEXPO-n buliznak majd a téli sportok szerelmesei, hanem az osztrák fővárosban is. A bécsi Duna-szigeten felállított rámpán november 22-23-án trükköznek a riderek és partiznak a résztvevők. A sógoréknál is fellép a Pendulum, Paul Kalkbrenner és Dub FX is. A budapesti és bécsi Fridge közötti különbség annyi lesz, hogy míg nálunk snowmobile-ok repkednek a levegőben, addig Bécsben síelők és snowboardosok mutatják meg tudásukat.

Hasznos tudnivalók
Hol? A rendezvényt a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (1101 Budapest, Albertirsai út 10. - Expo tér 1.) tartják meg, bejutni az I. Fogadócsarnokon keresztül lehet. A Hó-Show a D pavilonban, a Fridge zenei programjai a G és C pavilonban zajlanak.
Mikor? 2014. november 21-24.
A Hó-Show nyitva tartása: péntek-szombat: 10-19, vasárnap: 10-18
Snowmobile bemutatók: péntek 18:00 és 19:30, Szombat 18:00 // verseny és díjátadó: szombat 19:30
Fridge koncertek: 18:00-tól hajnalig
Hogyan? Csütörtök, pénteken és szombaton egész éjszaka jár a 100-as busz (30 percenként), napközben pedig sűrített menetrend lesz érvényben. Vasárnap este fél 9 után megy az utolsó busz.
Mennyiért? A belépőjegyek árait ide kattintva találja. A helyszínen az I. Fogadócsarnokban lehet őket megvenni, de online jegyvásárlási lehetőség is van. Ide kattintva kedvezményes jegyet is válthatnak, és ezekkel a jegyekkel a sorban állást is elkerülhetik.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek