Szilveszterkor forog a BÚÉK

Szilveszterkor forog Magyarország első közösségi dokumentumfilmje, a BÚÉK. Az egész estés, közösségi film Magyarország egyetlen napját, 2013-14 szilveszterét dolgozza fel. A film célja, hogy közösen, egy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet hozzunk létre Magyarországról.

Fotó: elpe / Indafotó

Az év utolsó napja felfokozott, mindenkit megmozgató esemény, ami különösen jól láthatóvá teszi a különböző társadalmi csoportok, korosztályok, szubkultúrák sajátosságait. Ez az a pillanat, amikor a régi hiedelmek és hagyományok összeolvadnak a fogyasztói társadalom modern kori rituáléival. Ez az a pillanat, ami mindenki számára kézzel foghatóvá teszi az idő múlását. Összegezzük és értékeljük az elmúlt év eseményeit, a változásban bízva várjuk az új évet.

Egy közös film Magyarországról
A videó bármilyen eszközzel, bármilyen minőségben készülhet 2013.12.31-e reggelétől 2014.01.01-e reggeléig, amit aztán a buekfilm.hu oldalra kell feltölteni. A szervezők őszinte, személyes anyagokat várnak a szilveszter estéről. Arra kíváncsiak, ki, mivel tölti az év utolsó napját és hogyan, milyen gondolatokkal, érzésekkel kezdi az elsőt. Hogy mi történik ilyenkor a városban, vagy épp a faluban? A szervezők több száz, vagy akár több ezer feltöltött videót várnak, hogy azokból állíthassanak össze egy különleges pillanatképet, egy portrét a mai Magyarországról.

A szervezők idén, a film most induló weboldalára december 31-től várják a képes ötleteket, ahova mindenki a saját történetét, élményeit videó formájában töltheti fel az idei szilveszterről, hogy a sok kicsi történet összeálljon egy egész estés dokumentumfilmmé. A nyílt pályázat mellett számos fiatal filmes is részt vesz a produkcióban, ők egy-egy karaktert követnek majd végig december 31-e és január 1-e között, 24 órán keresztül. A film bemutatóját 2014 decemberére tervezik az alkotók, akik jelenleg még további partnereket is keresnek a projekthez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek