Eső ellen kézműves vásár, filmfesztivál!

Ugyan az előrejelzés szerint esős hétvégének nézünk elébe, ez nem ok arra, hogy otthon gubbasszunk. Kóstolgassunk a Millenárison, merüljünk el az ázsiai kultúrában a Hagyományok Házában, vagy nézzünk dokumentumfilmeket a Verzió Filmfesztiválon! Ha pedig tévedtek az időjósok, menjünk ki a szabadba: Szegeden Mangalica fesztivál, Debrecenben Márton napi vigasság várja az érdeklődőket.

 

6 . Kézműves Magyar Ízek Vására, Budapest

A november 8-10. között megrendezett 6. Kézműves Magyar Ízek Vásárának sztárjai ezúttal a hazai vadak és halak lesznek. A budapesti Millenáris B épületében 180, az előtte található parkban 30 termelő kínálja majd portékáit. Szégyen szemre még sosem kóstolt mangalicát, szürkemarhát, szarvast vagy pisztrángot? Itt a nagy alkalom!

Galéria: Travelo programajánló 45. hétFotó: Christa68 / Indafotó

 A húsok és halak mellett mézek, lekvárok, szörpök, sonkák, sajtok, pálinkák, fűszerek és tejtermékek is kaphatók lesznek magyar és határon túli magyar termelőktől. A felnőtt napijegy ára 1 500 forint, gyerekeknek 12 éves korig ingyenes a belépés.

Ázsiai-magyar kulturális fesztivál, Budapest

Aki a hazai ízekkel ismerkedésnél valami egzotikusabb programra vágyik, látogasson el az Ázsiai-magyar kulturális fesztiválra a budapesti Hagyományok Házába november 9-10. között. Az ingyenes fesztiválon a Fülöp-szigetek, Indonézia, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld és Vietnam hagyományos kultúrája mutatkozik be. Lesznek táncos produkciók, dobelőadás, harcművészeti bemutatók, de kézműves játszóház, filmvetítések és teaszertartások is. A részletes programért kattintson a Tavolvane.hu-ra!

10. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, Budapest

November 5-10. között friss, kreatív dokumentumfilmeket láthatunk a világ minden tájáról. Mi leginkább a 14-es tábor című, észak-koreai fogolytáborból Dél-Koreába szökött Sin Dong Hjok történetét elmesélő alkotásra vagyunk a leginkább kíváncsiak, de emellett izgalmas filmeket vetítenek többek között indonéz halálosztagról, afgán bevándorlókról, palesztin menekültekről, tanzániai albínókrók, orosz kommunásokról, magyar szexmunkásokról, keletnémet melegekről.

A fesztivál legjobb filmjének járó díjat idén is a közönség adja: a legtöbb szavazatot kapott film 2000 dollárban részesül. A filmeket a Toldi moziban, a Cirko-Gejzírben, a Művész moziban, az Örökmozgó Filmmúzeumban, az OSA Archívumban és a Francia Intézetben vetítik. A jegyár egységesen 850 forint. Részletes program a filmfesztivál honlapján található.

2. Szegedi Mangalica Fesztivál

A szegedi Széchenyi tér november 8-10. között egy hatalmas lacikonyhává változik: egészben sül a malac, folyik a bor és a pálinka. A mangalicából készült ételek mellett termelői piac is lesz, ahol sajt, házi lekvár, szörp, méz, olaj és fűszer lesz kapható. A belépés ingyenes, a részletes program pedig a Mangalicafesztival.hu-n olvasható.

 

Galéria: Travelo programajánló 45. hétFotó: ibi67 / Indafotó

 Márton nap Debrecenben

November 8-10. között Márton napi nagyasztallal és szórakoztató programokkal várják Debrecenben az érdeklődőket a Kossuth téren. Reggel tíztől este tízig mennyei libaételeket kóstolgathat mindenki libamájtól kezdve a ludaskásán át a libazúza-pörköltig.

A finom fogások mellé egri borászok kínálják a kísérőt, hiszen a néphagyomány szerint, aki Márton napján újbort nem iszik, egész évben szomjazik. (Aki egyébként nem tudná, libát lakmározni ezen a napon az egész éves éhezést elkerülendő szükséges.) A nagy evés-ivás mellett táncbemutatók, divatshow és koncertek is lesznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek