A Mercator Holiday is lehúzta a rolót

Október 1-jétől megszüntette utazásszervezői tevékenységét a Mercator Holiday Utazási Iroda, amely a kedvezőtlen piaci viszonyok és kilátások miatt döntött a bezárás mellett. Károsult utasokról nincs hír.

A Mercator.hu weboldalra látogató utasokat az elérhetőségek mellett az a szűkszavú üzenet fogadja, hogy az utazási iroda megszűntette utazásszervezői tevékenységét október 31-től. Az utazásszervező mindkét irodája üres már, ugyanakkor a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal nyilvántartásában november 6-án még szerepelt az iroda, MERCATOR HOLIDAY Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft. néven, 12 százalékos, 6,622 millió forintos vagyoni biztosítékkal, melyet QBE Ins. (Europe) Ltd. Mo. Fióktelepénél fizetett be- írja a Turizmus.com.

 

Főleg New Yorkba, Bostonba és Washingtonba szerveztek utakatFotó: Giuseppe Masci / Northfoto

Kérdésükre Balogh Antal, a Mercator Holiday ügyvezetője elmondta: ezekben a hetekben kezdtél el kidolgozni a 2014-es üzleti tervet, és áttekintve az idei eredményeket és a jövő évi kilátásokat úgy döntöttek, megszűntetik a tevékenységet, mert nem éri meg. Mint mondta, a szezont rendben lezárták, utasuk nem tartózkodik külföldön, a folyamatban lévő ügyeket pedig átadták más utaztatóknak. A három fővel működő iroda elsősorban Észak-Amerikára specializálódott, tagja volt a magyar Discover America Committee-nek (DAC) is. A charterpiacnak sosem voltak szereplői, inkább jellemzően az egyéni egzotikus utazásokra koncentráltak.
A kollégák ebben a hónapban még állományban maradnak, de már most vannak ajánlatok az elhelyezkedésükre vonatkozóan.

Októberben a Blue Travel is megszüntette utazásszervező tevékenységét, amikor kiderült, hogy bár utasai ötcsillagos szálloda árát fizették ki, Cipruson egy alacsony színvonalú hotelben helyezték el őket.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek