Zenei kísérők, amitől jobban csúszik a pálinka

  Idén a Karib-térség a nemzeti italát mutatja be a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, amelyhez nemcsak világzenei csemegék társulnak, de esténként még egy koccintás lánc is indul.

   

  Akárcsak a legnagyobb szeszfőző mesterek, számos zenész is azt vallja, olykor az egymásnak teljesen ellentmondó elemekből lehet igazán egyedit alkotni. Ez lehetne akár a fesztivál zenei programjának mottója is, hiszen olyan vegyítés történik majd a színpadon, amelyre ilyen dózisban ritkán akad példa.

  Szabó Balázs

  Forrás: Origo


  A csütörtöki napot Szabó Balázs Bandája nyitja. A frontember elmondása szerint a zenekar amolyan „csontok között kifolyt" muzsikát játszik, amely leginkább „funky népzenének" vagy „bluesos folk rocknak" nevezhető. A bandát egy nem mindennapi páros váltja. A jazz világából érkező Fábián Juli és az elektronikus hangzással kísérletező Palásti Kovács Zoltán.

  Fábián JuliForrás: Origo  Zoohacker 2011 óta kápráztatja el a közönséget sajátos stílusával. A Juli Zoo nevet viselő formáció Like a child című számával vált széles körben ismertté, amellyel 2012-es hazai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe is bejutott.

  Kerekes BandForrás: Origo  A Pálinkafesztivál pénteki és szombati napján tiszteletét teszi a Bohemian Betyars, a Kerekes Band, a Zombori, a RomUngro Fiúk és a Gypo Circus. Sok más fesztivállal ellentétben, itt a záró nap is tartogat zenei izgalmakat. Színpadra lép a Galileo, majd a Cimbaliband jóvoltából lehetőség nyílik a cimbalom rock'n'roll megismerésére, az utolsó koccintások mellé pedig a Besh o Drom dallamai társulnak.

  RomUngro FiúkForrás: Origo


  A boldogság koccintással terjed – mondják a szervezők. S hogy mindezt a gyakorlatban is szemléltessék, minden este 20.00 órától a színpad környékére várják azokat a látogatókat, akik részt szeretnének venni a koccintásláncban. A pódiumról induló izgalmas, kapcsolatteremtő és közösségépítő játék célja az, hogy a koccintás minél több emberhez eljusson.

  Pálinka a macaronban is

  A szervezők ígérete szerint azonban nemcsak a kóstolópoharakból, de a desszertekből is a legfinomabb hazai párlatok zamata köszön majd vissza a Budai Várban, ahol ezúttal külön helyet alakítanak ki az édességkülönlegességeknek. Kóstolhatunk majd pálinkával töltött bonbonokat és macaronokat, békési szilvalekvárral töltött papucsot, ChocoMe-Rézangyal párosításából született málna pálinkával ízesített étcsokoládét vagy körtés likőrös fehér csokoládét is.

  Részletes nagyszínpad program:

  Október 3. Csütörtök: 18.00: Szabó Balázs bandája, 20.00: Juli Zoo
  Október 4. Péntek: 18.00: Bohemian Betyars, 20.00: Kerekes Band
  Október 5. Szombat: 16.00: Zombori, 18.00: RomUngro Fiúk, 20.00: Gypo Circus
  Október 6. Vasárnap: 16.00: Galileo, 18.00: Cimbaliband, 20.00: Besh o Drom

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!