Utazó mackókiállítás a vonatokon

  Kétszáz játékmackóval utazhatunk a MÁV nosztalgiavonatain most szombaton az őszi Bakonyba, két hét múlva hétvégén pedig a Tokajba tartó Hegyalja Expresszen. A legkisebbek a jegyeik mellé a vonat büfékocsijában maci menüt kapnak és egy belépőt a Macimúzeumba.

    

  Galéria: Utazó mackókiállítás a vonatokonFotó: Bap Macihad Macimúzeum Facebook

  Először szervez Utazó Mackó Kiállítást a MÁV Nosztalgia Kft. és a Macimúzeum, amelynek csapata ízelítőt ad abból a hatalmas magángyűjteményből, amelyet a rákóczifalvai születésű Balázs Antal és családja néhány évvel ezelőtt alapozott meg. A macik száma mára már elérte az 1700 darabot, számuk évről évre gyarapodik. Az Élményvonaton megközelítően 200 maci lesz látható.

  Az Utazó Mackó Kiállítás idén két alkalommal tekinthető meg: 2013. szeptember 21-én az őszi Bakonyba (Pannonhalma–Zirc célállomásokkal) és október 5-én a Tokajba tartó Hegyalja Expresszen.

  Az őszi Bakonyba induló kirándulóvonat Pannonhalmára és Zircre viszi a kulturális, bakancsos vagy kerékpárral túrázókat. A Bakonyt keresztülszelő Cuha-patak alkotta völgy hazánk egyik legérdekesebb természeti értéke, mely számtalan ritka növény- és állatfajnak ad menedéket. A vasútvonal legkülönlegesebb része a 3 alagúton és 2 völgyhídon át futó vasúti pálya.

  Az I. Utazó Mackó Kiállításra jegyek 300 Ft/fő áron válthatók. A jegyár minden esetben tartalmazza a kiállítás megtekintését és egy maci menüt (málnaszörp és macis harapnivalók) a gyerekeknek a büfé kocsiban. A kerékpáros túrázókra is gondolnak, akik a VELO Veled! kerékpárszállító kocsiban helyezhetik el járműveiket. A vonaton a kerékpárszállítás ingyenes.

  Az Élményvonatos utazásra részvételi jegyek 6.990 Ft/fő-től válthatók. További információt ezen az oldalon érdemes keresni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!