Negyedszerre is az Év Fáját keresik: szavazzon!

  Szeptember 10. és november 5. között negyedik alkalommal választhatjuk meg az Év Fája verseny győztesét.

  A versenyre idén 41 fát neveztek különböző civil csoportok, magánszemélyek, családok és önkormányzatok. A nevezett fák közül egy szakmai zsűri választotta ki azt a 12 fát, melyekre most az online vetélkedő keretében bárki szavazhat – írja a Turizmusonline.hu.

  Egy mesebeli vén vackorfa, avagy a gödöllői magányos óriás - Kattintson a további döntősökért!
  Galéria: Év Fája 2013
  Takács Gábor / http://evfaja.okotars.hu/dontosfak

   Az Év Fája versenybe 2010 óta neveznek olyan fákat a körülöttük élő közösségek, melyek valamiért fontosak a számukra. Az Ökotárs Alapítvány által négy éve kezdeményezett versenyben eddig több mint 300 fa történetét gyűjtötték össze és mutatták be a közönségnek a szervezők. A kezdeményezés ezekre a különlegesen értékes és érdekes fákra és az őket védő közösségekre felhívja a figyelmet, így erősítve ember és természet kapcsolatát.

  A verseny győztese elnyeri az Év Fája címet, melyhez egy egészségiállapot-felmérés és kezelés is jár. A versenyben két külön kategória győztese is díjat kap. A Hős Fa címet egy olyan fa nyeri el, melynek élete vagy élőhelye veszélyben van, és amelynek megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek. Emellett az Országos Erdészeti Egyesület ad át egy különdíjat egy döntős fának. Szavazni a http://evfaja.okotars.hu/dontosfak oldalon lehet. A hazai Év Fája részt vesz a jövő év elején rendezendő Európai Év Fája versenyben is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!