Tovább nő a "holland falu" Tata mellett

Tata mellett, de még pontosabban Dunaszentmiklós szívében folytatódik tovább az a turisztikai beruházás, amely holland ingatlanfejlesztésként indult el még bő tíz évvel ezelőtt. Azóta az egységes téglapiros tetős házakból álló apartmanparkot egyszerűen csak "holland falunak" nevezik, idén már a Landal Green Parks hálózatában üzemel tovább és további bővülést ígérnek.

Galéria: Tovább nő a "holland falu"Fotó: Duna Residence

Az építkezés, amelynek eredményét ma „holland faluként" is emlegetik már a kilencvenes évek végén elkezdődött, ám a fejlesztőcég tulajdonosa időközben váratlanul meghalt. Jóval később, csak 2010. novemberében készült el a Duna Residence apartmanpark multifunkcionális központi épülete, mely Dunaszentmiklós „holland falujának" szíve is egyben.

A több mint 2 milliárd forint értékű beruházással 102 apartmant – ebből 20 luxusapartmant – adtak át. Az üdülőpark lépcsőzetes elrendezéssel kialakított teraszos házakból áll, és az Ászár-Neszmélyi borvidék közepén fekszik. A Dunaszentmiklóson található ingatlanegyüttes központi főépületében többek között az élményfürdővel rendelkező wellness részleg, gyermek játszóház, étterem, de konferencia- és szekcióterem is található.

Az apartmanközpont a wellness központ fedett medencéi mellett saját szabadtéri úszómedencét is kínál, továbbá asztalitenisz, billiárd- és csocsóasztal, valamint a fitneszterem mellett sportpályák is várják a sportszeretőket.

 

A hollandok ökotudatosságát követik

 

A Duna Residence 2013-tól egy elismert nemzetközi franchise hálózat, a Landal Green Parks flottájába tartozik. A Landal Hollandiából indult el hódító útjára és jelenleg amerikai befektetők érdekeltségébe tartozó dinamikusan fejlődő hálózat Európában, amely piacvezető pozíciót tölt be az apartman üdülőkomplexumok üzemeltetésében és bérbeadásában. A Landal franchise hálózatban több mint 70 üdülőpark található jelenleg összesen mintegy 12.000 ingatlannal. Hollandiában 51 üdülőpark van már a Landal Green Parks szárnyai alatt, Németország, Belgium, Ausztria, Svájc, Csehország után pedig immár Magyarországon is jelen vannak.

„A Landal név fogalom az üdülök között, egy olyan nemzetközi minőségi sztenderdet jelent, amelynek különösen nagy vonzereje van a hollandok számára. Nagy becsben tartják a természethez való közelséget, a környezetvédelmet, a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot. Nem véletlen, hogy a vendéglátásban, cateringben is a helyi – 50-60 kilométeres körzetben található – őstermelőket részesíti előnyben az alapanyagok beszerzésénél" – mondta el Váczi Lajos az OGH Hírügynökségnek.

 

Olyanok vagyunk, mint Kelet-Európa Frankhona

 

Magyarország jó turisztikai adottságú, kedvező árfekvésű és elérhető közelségű desztinációként felértékelődik a holland turisták szemében, akik számára a víz, a természet közelsége és a gasztronómia mindig is elsődleges fontosságú volt (Magyarországot ráadásul Kelet-Európa Franciaországaként szokták emlegetni). Így a Duna Residence mint a hollandok szívéhez közel álló új kelet-európai Landal-partner jó kilátásokkal bír.

A Duna Residence további fejlesztési tervei kapcsán Váczi Lajos elmondta, jelenleg az energiamegtakarításra fókuszálnak: a központi épületben folyamatban van a napenergia-hasznosítással kapcsolatos projekt előkészítése, de bővítés előtt áll a wellness részleg is, mivel a helyi igények bővültek, egyre több környék- és megyebeli, budapesti valamint szlovák vendég érkezik. A vendéglátás, a szobák, az integrált telefon-internet-tv rendszer fejlesztése is napirenden van. Mindennek a célja, hogy konferencia, rendezvény, üzleti és gasztronómiai események helyszíneként vonzóbb célponttá tegyék a „holland falut", és egyre inkább kitárják kapuját a magyar vendégek felé is.

További utazási híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek