Locsolják és jeges gyümölcsökkel hűtik az állatokat

A hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, ezért fagyasztott gyümölcsökkel és vízsugaras locsolással hűtik az állatkert lakóit Veszprémben.

Az elmúlt hetekben rekkenő meleg köszöntött ránk, mely nemcsak az embereket, de az állatokat is megviselte. Ezekben az időkben különös gondoskodást igényelnek a Veszprémi Állatkert kedvencei is, melyek a kifutóik árnyékosabb részein kerestek menedéket a forró napsugarak elől - írja az állatkert mai közleményében.

 

Fotó: Veszprémi Állatkert

Az ilyen nagy melegben a barnamedvék, Kata és Bori például gondozóiktól fagyasztott gyümölcsöket kapnak megszokott takarmányuk mellé, de a kifutójukban kialakított medencében való hűsölés mellett, a vízsugaras locsolást is nagyon élvezik.

 

Fotó: Veszprémi Állatkert

A sivatagi hőséget jól tűrő dromedárok nagyon szeretik, amikor gondozóik vízsugárral locsolják testüket, sőt, még az ekkor keletkezett tócsákban is szívesen dagonyáznak.

 

Fotó: Veszprémi Állatkert

Az ecsetfülű disznópár sem veti meg a hűsítő vizet, pedig árnyékos kifutójukban nem tűzi őket a napsugár

 

Ha esetleg a közelben jár

 

Az 1958 óta működő Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark május 1. és szeptember 30. között a hét minden napján reggel kilenctől este hatig tart nyitva. A felnőttjegy 2200, a gyerekjegy 1450 forintba kerül, a családi jegyért (2 felnőtt, 1 gyerek) 5400 forintot, és további gyermekenként pedig 850 forintot kell a bejáratnál fizetnünk. A támogatói jegy 4000 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek