30 ezer festékbomba landol a Szigetelők nyakában

30 ezer festékbomba landol a Szigetelők nyakában

Látványcsodákat ígérnek a szervezők az idei Sziget fesztiválra: az augusztus 5-től 12-ig tartó rendezvényen a többi között vizuálisan megújult színpadok, nagyobb óriáskerék, diszkóerdő és strand várja a látogatókat.

A korábban megismert látványos programhelyszínek az idén új köntöst kapnak, emellett számos újítás várja a fesztiválozókat. Az úgynevezett diszkóerdőben száz, változó színben pulzáló ledes tükörgömb lesz látható, emellett a rendezvényen 20 kilométer hosszú karácsonyfaizzó-ruhát kapnak a fák - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A fesztiválon számos installáció, szobor, ismert művészek és lelkes amatőrök színes és monumentális alkotásai kapnak helyet. A Nagy utcaszínház mellett számos kis utcaszínház bukkan fel a Szigeten. "Ne csodálkozzunk, ha egy kukás mellettünk hirtelen egy tenor áriába kezd" - jelzik a szervezők.

A Szigeten bemutatkoznak Budapest legegyedibb romkocsmái, valamint a Duna partján több mint fél hektárnyi területen, mintegy ezer köbméter homokkal leterítve strandot alakítanak ki. A közlemény szerint idén az A38 helyszín új sátrat kap, befogadóképessége nagyobb lesz, mint a Papp László Budapest Sportarénáé.

Késő délutánonként a nagyszínpad előtti téren számos látványos program lesz: egy alkalommal több tízezer gázzal töltött luftballont engednek el, máskor tízezer szélforgó pörög a "Fesztiválköztársaság" lakosainak kezében. Lesz olyan, amikor ezernyi, egyenként 1,1 méter átmérőjű strandlabda gördül végig a többtízezres tömegen, és olyan is, amikor a szivárvány színeiben pompázó, mintegy 30 ezer színezett festékporos zacskót dob fel egyszerre a téren a tömeg. A zacskóban hipoallergén rizsliszt lesz, különböző színű ételszínezékkel megfestve - hangsúlyozták a szervezők.

A Sziget utolsó napján, augusztus 11-én a nagyszínpad utolsó koncertidejében David Guetta dj lép fel. A főszereplésével zajló, az idén először megszervezett End Show-ra fényjátékkal, lézershow-val, pirotechnikai látványosságokkal készülnek. Lesz még tucatnyi lézer-, konfetti- és füstágyú, lángcsóvákat kilövellő alkalmatosságok és más pirotechnikai megoldások. A záró tűzijátékban pedig változatos formákat produkáló "bombák" suhannak az égbe - áll végül a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek