Fröccsel, kenyérrel, aktivizmussal támad a hétvége

Töltse pihenéssel a hétvégét budai barbecue-piknikkel, győri fröccsözéssel, lipóti kenyérsütéssel, balassagyarmati sörözéssel vagy éppen közösségépítéssel és remek koncertekkel a Bánki tónál!

Budai Fröccs- és Barbecue fesztivál

Július 19-21. között rendezik meg a Kopaszi gáton a Budai Fröccs és Barbecue fesztivált. A szervezők jazz zenével, fröccsel, előre pácolt húsokkal készülnek, a résztvevőktől pedig azt kérik, mindenki vigyen magával plédet és törölközőt a piknikezéshez és a csobbanáshoz.

A vállalkozó kedvűeket szabadtéri grill-lap várja a Kopaszi gátnál
Galéria: Július programajánló
Fotó: . / Northfoto

A kisgyerekekkel érkezőket külön nekik szóló programokkal, sportfoglalkozásokkal és játszóházzal várják. Szombaton és vasárnap reggel tízkor tornával indul a nap, esténként koncertekkel szórakoztatják az egybegyűlteket. A belépés ingyenes, további információ az esemény Facebook oldalán található.

IX. Győri Fröccsnapok

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a fröccs ünnepét Győrben, a Széchenyi téren. A non-stop fröccsözés mellett szódásüveg-kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők, de fröccsös és győri szuveníreket is vadászhatnak a kirakodóvásáron. A jótékonysági fröccsmérés bevételét a Kazinczy Gimnázium szépkiejtési versenyének támogatására fordítják. A belépőjegy felnőtteknek 800 forint, amit a helyszínen kisfröccsre lehet beváltani.

III. Lipóti kenyér- és halfesztivál

A Lipóti kenyér- és halfesztiválon a kenyér történelmétől elkészítésének titkaiig mindenre fény derül. A kenyér mellett a természeté, azon belül pedig a vízé lesz a főszerep a hétvégén.

A kenyér elkészítésével ismerkedhetünk Lipóton
Galéria: Július programajánló
Fotó: Heidi Berger / Northfoto

Emellett a fesztiválon Lipót természeti kincseivel, a Szigetköz ősi mesterésgeivel lehet majd ismerkedni. De lesz horgászverseny, halászléfőző verseny, gyerekprogramok és koncertek is. A belépés ingyenes, a részletes programokról ide kattintva olvashat.

XVII. Balassagyarmati sörfesztivál

A balassagyarmati sörös bulin közel ötven féle sört lehet megkóstolni, de lesz cider is, akinek az jobban csúszik. Koncertek éppúgy lesznek, mint vurstli, nosztalgia diszkó vagy sörivó verseny. A belépő 1500 forint, amiért odabent egy korsó sör jár. További info a Facebookon.

Bánkitó fesztivál

Utolsó programötletünk a hétvégére azoknak szól, akik gasztrofesztiválok helyett inkább a világ nagy dolgain szeretnek elmélkedni, no meg koncerteken lazulni. "Megint megmutatjuk: lehetséges összerakni egy 3 napos közösségi programot, úgy is, hogy nincs mögöttünk főszponzor vagy reklámügynökség. Néhány nap, amikor nem minden a pénz körül forog, egy hely, ahol nem kell attól paráznod, hogy bealszol a percdíjas jegyeddel és ugrott a diákhiteled.

Esti buli és világmegváltás a Bánki tónál
Galéria: Július programajánló
Fotó: tekerjatora.hu

Egy olyan fesztivál, ahol nem az ingyenes termékmintáért veszel részt a programokon, ahogy mi sem biodíszleteket várunk, hanem egy közösséget építünk, most már ötödik éve. Erről szól idén a Bánkitó: a szerepvállalásról, a közös döntéshozatalról és a részvételiségről. Arról, hogyan működnek ezek a formák a hétköznapokban és hogyan formálódik a működésük, legyen szó akár a civil aktivizmusról, szlengről vagy szubkultúrákról" – írják a szervezők a Facebookon. Az aktivizmus mellett persze jó bulikra is lehet számítani, többek között olyan előadókkal mint a Rotfront, a ColorStar vagy éppen az Elefánt. A napijegy elővételben 3000, helyszínen 4000 forintba kerül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek