Pancsolni szeretünk a legjobban, de a szálláshoz minél közelebb

  A legpihentetőbbnek ebből is a szabadtéri élményfürdőt és a termálvízben lubickolást érzik a magyarok, méghozzá Nyugat-Magyarországon.

  Az idén nyaralást tervezők közel fele Nyugat-Magyarországot választja – derül ki abból az 1000 fős országos reprezentatív felmérésből, amelyet a hévízi NaturMed Hotel Carbona készített az Ipsos Observer Magyarország által biztosított adatok alapján. A kutatás szerint belföldi szállás választásakor a szabadtéri élményfürdő, a saját termálvízforrás, a családi programok és a különleges ételkínálat a legfontosabb szempontok. Wellness- és gyógyszállodákban a válaszadók 30 százaléka elsősorban relaxáló, pihentető kezeléseken venne részt.

  A második legnépszerűbb célpont valamelyik európai ország: a nyaralást tervezők 29 százaléka európai országba készül a nyáron. Kevesen mennek viszont más földrészekre: a nyaralók alig 4 százaléka jelezte, hogy Európán kívüli utat tervez idén.

  Hova utazik nyaralni idén?

  Fotó: Hotel Carbona

   

  A kutatás arra is kitért, hogy belföldi hotel választása során milyen szolgáltatások fontosak a vendégek számára. A válaszadók kívánságlistája élén a saját szabadtéri élményfürdő és termálvíz forrásszerepelt, a szolgáltatásokat választók 49, illetve 38 százaléka jelölte meg ezeket, mint fontos szempontokat.

  Belföldi szálloda választása során mely szempontokat tartja fontosnak?

  Fotó: Hotel Carbona

   

  Gyerekekkel érkezők számára ugyanakkor az is lényeges, hogy a hotel az egész család számára kínáljon programlehetőségeket. Sokan gondolnak a hasukra, így a hazai és nemzetközi ételkülönlegességeket kínáló konyha szintén csalogató a vendégek számára.

  A kulináris élvezetek és a szórakozás mellett egyre többeknek fontos az egészségük is, így a belföldi hotelválasztás kiemelt szempontjai között szerepel, hogy a szálloda rendelkezzen sokféle egészség-megőrzési és terápiás szolgáltatással.

  Egy wellness- és gyógyszálloda szolgáltatásai közül melyeken venne részt szívesen?

  Fotó: Hotel Carbona

   

  A reprezentatív kutatás arra is választ keresett, hogy a magyarok egy wellness- és gyógyszálloda szolgáltatási palettájából melyeket vennék igénybe legszívesebben. A sláger a „relaxáló, pihentető kezelések" (a szolgáltatást választók 69 százaléka jelölte meg) voltak. Ennél a kérdésnél is megmutatkozott az egészségtudatosság kiemelt szerepe: nyaralásuk során sokan szívesen vennének részt olyan komplex egészségprogramon, amely több területet is érint (szolgáltatást választók 43 százaléka). Sőt, olyan komoly önmegtartóztatást igénylő programokra is fogékonyak voltak a válaszadók, mint például a méregtelenítő kúra.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!