Balatoni borok élmezőnye Füreden

  A tó északi fővárosa, egyben a Balatonfüred-Csopaki borvidék központja idén júliusban nemcsak Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyének, de a Balaton legexkluzívabb borfesztiváljának is otthont ad.

  A balatoni borok élmezőnye július utolsó hétvégéjén a Kékszalag vitorlásaival együtt éri el Balatonfüred partjait. A Vitorlás tér és a Tagore sétány 2013. július 25. és 28. között elegáns promenáddá változik, ahol jégbe hűtve vonulnak fel a legjobb borok és exkluzív kóstoló programok – tájékoztatott a VinCE Balaton.

   

  Galéria: BalatonfüredFotó: inda22 / Indafotó

  A tó északi fővárosa, egyben a Balatonfüred-Csopaki borvidék központja idén júliusban nemcsak Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyének, de a Balaton legexkluzívabb borfesztiváljának is otthont ad. A program célja, hogy a színvonalas borászatok és szórakoztató programok felsorakoztatása mellett Jókai Mór vagy Blaha Lujza gasztronómiai tippjeivel idézze fel Balatonfüred kulturális hagyományait, e mellett a magyar termelők minél szélesebb és ízesebb kínálatát is bemutassa a közönségnek.

  Hűsítő kortyok és gasztro élmények

  Klasszikus balatoni fehérek; olaszrizling és szürkebarát, különleges helyi szőlőfajták; kéknyelű és vulcanus, a nyár slágerei; a frissítő sauvignon blanc-ok és rozék, esetleg egy könnyű nyáresti vörösbor? A hétvégén mindenki szabadon tobzódhat a stílusokban, horgonyozhat le kedvence mellett, vagy hajózhat új vizekre a borok és habzóborok megismerésében.

  A csúcsborok mellett minden kiállító egységes, 200 Forint/dl áron kínálja majd egy-egy kellemes nyári borát vagy fröccsét. A helyi, badacsonyi és csobánci borászatokon kívül felsorakoznak majd az árnyas sétányon a többi hazai borvidék – köztük Villány, Szekszárd, Eger, Etyek – képviselői is, míg a hazai gyümölcsök legjavát szörpök vagy nemes pálinka formájában ízlelhetik meg a vendégek.

  A gourmet közönség Balatonfüred legendás Vitorlás Étterme mellett a grill- és sonkáspultoknál lakhat jól a gasztro élményekkel, a főfogásokat pedig házi készítésű lekvárokkal, további finomságokkal tetézhetik be.

  Programok tudásszomjra

  A VinCE Bárban óránként más-más témákban kalauzolnak végig a meghívott előadók, a közönség velük együtt kóstolhatja és fedezheti fel a helyi és hungarikum szőlőfajtákat, pálinkakülönlegességeket, vagy épp a nyár koktélslágereit. Itt hallhatnak bővebben Jókai Mór és Blaha Lujza gasztronómiai munkásságáról, kedvenc receptjeiről is. A program ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

  A Kóstolószalonban profi körülményekről gondoskodnak a szervezők, a vendégek dolga mindössze annyi lesz, hogy az 50 tétel közül kiválasszák, mi mindenre kíváncsiak a fajtajelleges vagy épp különleges borok közül. A Kóstolószalon belépőhöz kötött, amely helyben vásárolható meg.

  Fesztiválhangulat a promenádon

  Sárik Péter jazz zongorista és Falusi Mariann énekesnő mellett fellép Harcsa Veronika és zenésztársai a Bin-Jip formációban.

  A családdal érkezők a játékos aktivitásokkal teli gyermekmegőrzőben találhatnak elfoglaltságot a kicsiknek, míg a baráti társaságok különleges balatoni élményprogramra jelentkezhetnek.

  A fesztivál alatt Balatonfüred nevezetességei, a Jókai Mór Emlékház és a főként képzőművészeti alkotásokat bemutató Vaszary Villa is várják a látogatókat.

  Kóstolás 600 Ft-os borospohár megvásárlásával, a belépés ingyenes.

  A vendégek a kiállító borászatok egy-egy borát egységes, 200 forintos áron kóstolhatják végig.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!