Programok operafesztiváltól csülökparádéig

Sörfesztiváltól játékos családi programokig terjed a közelgő hétvége programkínálata. Miskolcon az opera szerelmesei, Békéscsabán a magyaros konyha, Villányban a jazz és a bor rajongói találják meg a számításukat. Gyerekekkel pedig irány Veszprém!

Megszokott hétvégi programajánlónkban csupa össznépi hepajt javasolunk, hiszen végre itt a jó idő, lehet a szabadban enni-inni, zenét hallgatni és nagyokat játszani.

Budavári Sörfesztivál, Budapest

Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Budavári Sörfesztiválon június 13-16. között kétszáz féle sört kóstolhatunk, miközben stand up comedy előadásokat és koncerteket hallgatunk. A hazai kézműves sörfőzdék éppúgy bemutatkoznak, mint a legnépszerűbb külföldi fajták, vagy a hazai nagy sörgyárak.

Buli az Oroszlános udvarban
Galéria: Programajánló június 15-16.
Fotó: Flow PR / flickr

 Lesz cider-liget és olyan sörújdonságok, amik ezen a fesztiválon mutatkoznak be először – ilyen lesz például a 18 gyógynövényből készülő Elixir 18 névre hallgató sörkülönlegesség, vagy a mézes-köleses sör.

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, Békéscsaba

Békéscsabán is a söröké, illetve a házias finomságoké lesz a főszerep június 13-16. között a Csabai Sörfesztiválon és Csülökparádén. A Városi Sportcsarnok melletti zöld területen a nagy sörgyárak mellett a házi sörfőzdék is bemutatkoznak, a díszvendég pedig Csehország lesz: 50 féle cseh sörrel lehet megismerkedni a rendezvényen.

Jó tudni, hogy a hagyományokhoz híven 1 literes korsóban mérik majd a folyékony kenyeret idén is. Jó sörhöz finom ételek is dukálnak, így például csülökpörkölt-főző versenyt is tartanak. De lesznek koncertek, például Ákos is fellép.

Gere Jazz Feszt, Villány

Aki inkább a borra szavaz, és a jazz zenét sem veti meg, Villányba érdemes ellátogatnia június 14-15. között. A Gere Jazz Fesztiválon a muzsikáról Falusi Mariann és Sárik Péter, Fábián Juli és Zoohacker, a Szakcsi Quartet, a Dresch Quartet illetve a Budapest Bár gondoskodik. A szuper zenei kínálat mellett gasztronómiai különlegességeket és izgalmas borokat is lehet majd kóstolni a Gere Pincészet rendezvényén.

Gere pincészet
Galéria: Programajánló június 15-16.
Fotó: Travelo / Travelo

 Operafesztivál Miskolcon

Aki a komoly műfajra szavaz, Miskolcon várják szeretettel a Bartók Plusz Operafesztiválon június 14-23. között. A város több pontján tartanak előadásokat, az ünnepélyes megnyitó június 14-én este 6-kor lesz a Széchenyi utcában. Az operák mellett balett- és táncelőadások, gyerekprogramok is színesítik a kínálatot. Az előadásokra jegyet foglalni, és a részletes programról tájékozódni a fesztivál honlapján tudnak.

Kabóciádé , Veszprém

Könnyed, családi mókázásért pedig Veszprém irányába érdemes indulni, ahol a XX. Kabóciádét rendezik meg a hétvégén, június 15-16. között.

Unatkozó gyerekekkel irány Veszprém!
Galéria: Programajánló június 15-16.
Fotó: Alfonso Campiglio / Northfoto

 A Kabóca Bábszínház szervezésében megvalósuló családi programkavalkádon utcaszínház, vígjátékok, bábelőadások, művészeti foglalkozások, koncertek, de még tűzvarázs-show is várja a kicsiket és nagyokat Veszprémben, a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek