Gyerekektől kér tanácsot a polgármester

Gyenesdiás polgármestere május első hetén kerékpáros településbejárásra indult a település gyermekképviselő-testületének tagjaival.

Gál Lajos gyenesdiási polgármester hozzájárulásával és támogatásával április elején jött létre a helyi gyermekképviselő-testület, amely a nyugat-balatoni üdülőfalu gyerekbarát fejlesztéseinek megvalósítását szolgálja. A gyermekképviselők és a polgármester a szükséges fejlesztések megvitatása érdekében az aktuális képviselőtestületi ülésüket egy biciklis településbejárással indították.

Terepszemle
Galéria: Gyenesdiás gyerekképviselők
(Fotó: Vermis Production)

Az út során végigmentek a gyerekek leggyakrabban használt kerékpáros útvonalain. A gyerekek részéről számos új ötlet felmerült például a strandok, illetve a biztonságosabb útviszonyok kialakítása kapcsán, amelyeket a bejárást követően a képviselőtestületi teremben vitattak meg a polgármesterrel. A testületi ülésen több javaslatot is megszavaztak, melyeket a fejlesztések során figyelembe fognak venni. Ezek nem csak a helyi gyerekek, hanem az ideérkező családok kényelmét is szolgálni fogják.

Gyenesdiás település vezetése és Gál Lajos hisz abban, hogy a helyi gyerekek elképzelései hasznosak az üdülőfalu számára. A település önkormányzata rendszeres gyerekképviselő testületi ülésekkel, folyamatos közös ötletelésekkel, és ennek eredményeként gyermekbarát programokkal készül az idei turisztikai szezonra a helyi gyermekek bevonásával – áll a városvezetés sajtóközleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek