Zsonglőrgyorstalpaló és anyák napi sminkelés

Tisza-tó körüli bringázáshoz, vagy villányi gasztro-hétvégéhez lenne kedve, esetleg felülne egy rodeó bikára? Ezen a hétvégén minden álma teljesülhet.

Tekerjen egyet a Tisza-tó körül!

 

Hétvégén sportos porgrammal vár a Tisza-tó. Május 4-én rendezik meg a 6. Intersport Tour de Tisza-tó versenyt, melyen 10 és fél 11 között a tiszafüredi Halas tértől lehet folyamatosan rajtolni. A különböző távokon indulók, mountain bike-kal, versenykerékpárral 65 km-en, görkorcsolyával pedig 57 km-en versenyzők küzdelme nemcsak a résztvevőknek, de a nézőknek is színes élményt jelent. Mivel pedig rajt-cél versenyről van szó, a kíváncsiskodók Tiszafüreden várhatják be a versenyzőket. Tavaly összesen 1636-an neveztek, az indulók száma pedig évről évre nő, így valószínúleg idén is garantált a buli hangulat a Magyarország második legnagyobb tavát megkerülők versenyén.

 

Nem csak a tó körül lehet majd sportolni a hétvégén.
Galéria: Hétvégi programok
Fotó: manusz / Indafotó

 

Borzsongjon Villányban egész hétvégen!

 

Május 3. és 5. között Villányban a stílusos vidéki gasztronómiáé a főszerep a Borzsongás Fesztiválon. Több településen, számos zsongó borudvarban várják a szervezők a borvidékre érkezőket. Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű előadásokon lehet majd részt venni. Pénteken, május 3-án nótaszó, táncház, grill terasz, harmonikás, " Vidéki Éttermiség" jótékonysági VIP gálavacsora, blues, rock, country koncertek, pincelabirintus járás, tánctábor és borkóstolók várnak mindenkit.

Május 4-én szervezett túrák, koncertek, grill terasz, exkluzív ételkülönlegességek, helyi termékek bemutatója, kerti party, kézműves mesterségek és tánctábor a program, valamint borkóstolók minden mennyiségben. Május 5-én, vasárnap pedig májusfaállítás, szőlőbejáró, kétkulacsos gyalogtúra Palkonya és Kisharsány között, piknik, olvasóliget, biciklizés a dűlőkben, grill terasz, Vörös-Fehér BorÁsz labdarúgó mérkőzés, tánctábor, valamint gyerek programok kínálatából lehet szemezgetni. A helyszínek közötti közlekedést külön buszjáratok segítik a kilenc település – Harkány, Villány, Villánykövesd, Siklós, Kisharsány, Palkonya, Kisjakabfalva, Csarnóta és Túrony – között.

 

Hétvégén ingyenes anyák napi programok sora várja a családokat.
Galéria: Hétvégi programok
Fotó: . / Northfoto

 

Babanet Anyák Napja Ringatóval a Millenárison

 

Május 5-én, vasárnap 10 és 17 óra között a Millenáris Parkban rendezik meg a Babanet Anyák Napi rendezvényét. Az ingyenes napon baba-mama programokkal, kiállítókkal, kézműves foglalkozással várják a nap ünnepeltjeit és családjaikat. Itt lesz a Ringató Ezer Anya Énekel rendezvénye is a Teátrumban, de délután külön Ringató foglalkozás is lesz a Babajátszó-sátorban. Fellép a Kolompos együttes egy fergeteges táncházzal, a Ládafia bábszínház interaktív előadással készül, és ismét beöltözhet majd bárki a tűzoltók piros ruhájába, vagy bekukkanthat egy igazi mentőautóba, de lesz cirkusziskola, zsonglőr és akrobata gyorstalpalóval és bűvészbemutató is, amíg az anyukák ingyenes sminkelésen vehetnek majd részt.

 

Üljön fel egy rideó bikára a hétvégén!

 

Még négy napig tart és május 5-én, vasárnap zárul a Budapesti Vidámpark rendezvénye, ahol színes vásári kavalkáddal és tradicionális vurstlihangulattal vár minden látogatót a Városliget legendás látványossága. A rendezvényen négy napon át egy percre sem áll le a mutatványosok és csepűrágók táncbemutatókkal, gyerekprogramokkal vásári és vurstli játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és ízlelőbimbókat gyönyörködtető vásári falatokkal fűszerezett majálisa, ahol jól fogja érezni magát minden felnőtt és gyerek, aki ellátogat ezen a hétvégén a Vidámság Parkjába – ígéri a rendezvény honlapja.

 

A vidámságé a főszerep a Vurstli Fesztiválon
Galéria: Hétvégi programok
Fotó: Xposurephotos.com / Northfoto

Mindemellett folytatódik a park Vidámság Vásársorozata is, ahol az egyedi csecsebecsék szerelmesei, a hasznos és környezetbarát holmik hívei, kicsik és nagyok, éhesek és szomjasak egyaránt találhatnak kedvükre való portékát. Május 4-én egy látványos tűz show bemutatóval veszi kezdetét a Vidámparki Éjszakák rendezvénysorozat is, mely változatlan áron teszi elérhetővé a fényárban úszó játékok élményét. Május 3-án, pénteken több állomásos családi vetélkedők, rodeobika, táncbemutató, 4-én, szombaton Szalóki Ági koncert és majorett bemutató, 5-én, vasárnap pedig táncház és Oláh Ibolya koncert várja többek között az érdeklődőket. A részletes programban érdemes tovább böngészni.

A fesztivál és a vásár normál vidámparki belépővel látogatható.

 

Ingyenes programok Budaörsi Fesztiválon

 

Ma, május 2-án indul és vasárnapig tart a Budaörsi Fesztivál, mely pénteken délután és este, hétvégén pedig egész napos programot kínál. Lesz kézműves foglalkozás és táncbemutató, fellép Gryllus Vilmos és Horgas Eszter, valamint a Voice győztese, Pál Dénes. Pitti Katalin a budaörsi templomban fog énekelni, Ruttkai Bori pedig a Szabadság útnál felállított Nagyszínpadon ad koncertet, míg a Zichy udvarban a Jazz Színpadon folyik majd a program. Lesz rendhagyó divatbemutató színésznőkkel és kreatív kézműves foglalkozások. A kézművesek utcájában pedig lakásétterem bemutató és képregény rajzolás vár ránk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek