Március 15. lóháton, jakuzziban, szerájban

  Hosszú hétvége belföldön. Változatos programokkal készülnek a hazai szállodák a hosszú hétvégére. Van, ahol a nemzeti ünnepen van a hangsúly, máshol a tavaszköszöntés került a középpontba, míg van olyan szálloda is, ahol keleties hangulatú programokkal szórakoztatják a vendégeket.

  Lassan, de biztosan közeledik az idei első várva-várt hosszú hétvége, lévén március 15. idén péntekre esik. A torkos csütörtöki és farsangi csomagajánlat-mustránkhoz hasonlóan most is belevetettük magunkat a belföldi szállodák kínálatába. Hova utazhat, és milyen programokon vehet részt, aki a nemzeti ünnepen a szállodai pihenést választja? A Travelo adatbázisában jelenleg 70 olyan hotel található, ahol valamilyen izgalmas csomagot állítottak össze a hosszú hétvégére készülők számára. Az összes hely felsorolásától eltekintenénk, de kiválogattuk kedvenceinket.

  Valami másra vágyik?
  A teljes listát itt találja.

  Tavaszköszöntő hétvége lóbolondoknak

  Az Equital Lovasudvar Nemesvitán ínyenc vacsorával, hintózással, tereplovaglással és masszázsokkal készül a nemzeti ünnepre. Kétágyas szobában két éjre 21 900 forintot kell fizetnünk fejenként, ebben félpanziós ellátás, romantikus lovaskocsizás, a wellness-részleg használata, és fejenként egy választott lovasprogram vagy masszázs van benne.

  Galéria: Március 15.Fotó: Bambara Hotel / Travelo

  Akik március 15-én is a hasukra gondolnak

  A balatonszemesi Wellness Hotel Szindbád gasztronómiai kalandokkal dobja fel a márciusi hosszú hétvégét. Fejenként 23 800 forintért két éjszaka szállás, teljes panziós ellátás, all inclusive italfogyasztás és Buday Péter szakács által levezényelt kétórás főzőshow jár a vendégeknek.

  Gyerekprogramok kicsiknek, meditáció nagyoknak

  Noszvajon az Oxigén Hotel & ZEN Spában bábszínház, vetélkedő és szórakoztató animációk várják a gyerekeket, amíg a felnőttek szaunaprogramokon, gyertyafényes relaxáción, vezetett meditáción vagy thai chi foglalkozáson vesznek részt a tavaszi megújulás jegyében. A félpanziós ellátás mellett a gyerekfoglalkozások, és a wellness részleg használata is benne vannak a fejenként 48 650 forintos, két éjszakára szóló árban.

  Galéria: Március 15.Fotó: Oxigen Hotel és Zen Spa / Travelo

  Nemzeti ünnep helyett mesés kelet

  A Hotel Sopronban azokat a családokat várják, akiknek eszük ágában sincs a márciusi ifjakra emlékezni, inkább valami egzotikusabbra vágynak. Március 15-én keleti teaház és testfestés, március 16-án hastánc, mandala-színezés és illattasak-készítés lesz a program. A hosszú hétvégi csomag 23 900 forintba kerül fejenként két éjszakára, félpanziós ellátással.

  Házias ízek, barátságos árak

  Göcsej szívében, a Csicsergő Szabadidőközpontban házias ízekkel, családias környezettel, nótaesttel és parasztkemencével várják a vendégeket a hosszú hétvégén. Három éjszakára 19 905 forintot kell fizetni fejenként, ebben a programokon való részvétel és a félpanziós ellátás is benne van. Ez utóbbi keretében olyan helyi ételeket kóstolhatunk meg, mint a göcseji tokány hajdinakásával, vagy a kustáni töltött pulykamell aszalt szilvával, de lesz például szalagos fánk is.

  Wellness, kisvonat és múmia

  Pápán a Hotel Villa Classica fürdőzéstől kisvasutazáson át a pápai múmia megtekintéséig változatos programokat kínál, hogy a hosszú hétvégén őket választók egy pillanatig se unatkozzanak. Március 15-én egész napos fürdőzést javasolnak a pápai Várkertfürdőben, hiszen a csomagban személyenként egy egész napos belépő is benne van. Március 16-án kisvonatos kirándulást szerveznek a Bakony szívébe. A kirándulás közben lehetőség nyílik az Iharkúti dinólelőhely megtekintésére, látogatásra a hubertlaki vadászházban, ahol piknikezés is lesz. Innen sétál el a csoport a hubertlaki Gyilkos tóhoz, majd meglátogatják a huszárokelőpusztai Széchenyi Zsigmond emlékházat. Útközben a tőzikemezők megcsodálása, medvehagymagyűjtés színesíti a programot.

  Galéria: Március 15.Fotó: Hotel Villa Classica / Travelo

  De aki szeretne részt venni a nemzeti ünnep tiszteletére rendezett ünnepségeken, arra is van lehetőség a pápai Március 15. téren. A környező tavakon horgászni is lehet, igény szerint kerékpártúrát is szerveznek, sőt lovaskocsis városnézés, a híres pápai Református Kollégium múzeumának (benne egy eredeti egyiptomi múmiával) megtekintése, a Kékfestő Múzeum, az Esterházy kastély, Pannonhalma, Zirc, Herend meglátogatása is megoldható. De a bakonybéli Pannon Csillagda is megér egy kirándulást. A félpanziós ellátást, három éjszaka szállást, fürdőbelépőt és a kisvonatos kirándulást tartalmazó csomag 35 910 forintba kerül fejenként.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!