Egy hét múlva nyit a Mátraszentistváni Sípark

Közel harminc centiméter friss hó van a Mátrában, és lassan beindítják a hóágyúkat is. A tervek szerint a Mátraszentistváni Sípark december 14-én megnyitja kapuit a sportolók előtt.

Lassan itt a tél, nemsokára indul az idei síszezon, a Sípark pedig teljes felkészültséggel várja az első komolyabb hideg megérkezését, hogy beindulhassanak a hóágyúk – tudtuk meg az üzemeltetők közleményéből. A Síparkot üzemeltető családi vállalkozás az idei szezonra, 40 millió forint összértékű fejlesztésekkel készül, mely a meglévő szolgáltatások minőségét javítja. Még jobb pályavilágítással, nagyobb síkölcsönzővel, több hóágyúval készülnek a 2012/2013-as síszezonra.

Galéria: MátraszentistvánFotó: Sípark, Mátraszentistván

Idén már 16 hóágyú egyszerre szórja a havat, és a liftek nyomvonalának behavazását egy speciális, lándzsás-hóágyú is segíti. A síliftek mellett lecserélték a régi lámpákat, melyek helyére a legmodernebb lámpatestek kerültek, hogy homogén és optimálisabb fényerejű legyen a megvilágítás. A 3-as pálya esti világításán is fejlesztettdk, így az idei szezontól akár éjszakai síverseny megrendezésére is alkalmassá válik a piros pálya.
A tavaly elkészült új pályákon hangulatvilágítást építettek ki.

Nagyon fontos fejlesztés, hogy új pénztárt nyitnak SKIDATA jegykiadó ablakkal, így a csúcsidőszakokban kisebb lesz a sorban állás. A Hütte konyháját modernizálták, a Hütte és a Kör-Bár előtti napozóteraszokon DJ keverő és hangfalcsatlakozási pontokat alakítanak ki, hogy a hétvégéken hangulatos zenékkel és műsorokkal szórakoztathassák a vendégeket úgy, hogy a hangerő közben ne legyen zavaró. A SZÉP kártya elfogadásának ügyintézése folyamatban van.

Galéria: MátraszentistvánFotó: mimi / Travelo

65 pár vadonatúj síléc és 40 pár síbakancs, 35 pár síbot, 16 pár snowboard bakanccsal bővül az idei kínálat a kölcsönzőben, melynek alapterületét kibővítették. A síszezonra egy újabb webkamerával is bővülnek, mely a szemközti hegyoldalról mutatja majd az aktuális hóhelyzetet. Az új fejlesztések mellett, az idén is rengeteg karbantartó munkát végeztek el. Leszervizelték a sílifteket, hóágyúkat, ratrakokat, hogy azok mind megbízhatóan üzemeljenek a szezonban, ami a tervek szerint jövő pénteken, vagyis december 14-én veszi majd kezdetét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek