Borútlevéllel olcsón borozhatunk Tállyán

    Borútlevéllel kóstolhatjuk végig hétvégén a tokaj-hegyaljai Tállya borait. Szeptember 29-30-án Szent Vencel-nap alkalmából borászati és gasztro eseményt szervezett a tállyai Történelmi Borút Egyesület.

    Az idei újdonság, hogy 1000 forintért Borútlevelet kínálnak, amellyel a tíz, résztvevő tállyai pincészetnél szombat reggel 10 órától kezdve két bort, egy szárazat és egy édeset, kóstolhatnak a vendégek. A kóstolási mennyiség a szokásos, féldecis adag a jellegzetes, tokaj-hegyaljai borokból.

    Tíz pince egymás után

    Galéria: tállyaFotó: KRobert / Indafotó

    A résztvevő pincék: Palota borház, Európa centruma pinceborozó, Bagolyvár pincészet, Hollókői Mihály pincészete, Homoky pincészet, Oroszlános borvendéglő, Szirmay Kúria szőlőbirtok, Szent Benedek pincészet, Vineum borház, és Pintes vendégház.

    A borkóstolás aláfestéseképp zenét adnak, az Oroszlános borvendéglőben 14-17 óráig élő jazz műsor lesz, a Homoky pincénél délután 16.30-kor a Machine Gun bluesduó koncertje kezdődik, este pedig a Bohemian Betyars lép fel. Az Európa centruma pinceborozóban maradnak a magyar nótáknál, a római katolikus templomban pedig Sebestyén Márta és a Gryllus-testvérek lépnek fel, ugyanott másnap 11-kor szőlős búcsú, és borszenteléssel egybekötött szentmise lesz.

    Kiállítás és gasztro

    A pincék programjain kívül lesz még látnivaló Tállyán. Szombaton reggel 7-től délutánig Kalina Gábor kádármester a műhelyében bemutatót tart a hordókészítésről, és mesél annak hagyományairól. A Szent Vencel-nap alkalmából 10 órától nyitva tart Encsy György ásvány- és kőzetgyűjteménye, és kinyitják a turisták előtt a református és az evangélikus templomot is, ahol megkeresztelték Kossuth Lajost. A Mailloth-kastély, benne a Lavotta-emlékszoba és a közép-európai művésztábor gyűjteménye, és az önkormányzat alagsorában található Tállyai Borok Háza és a Nagy Károly-ház kiállítása is nyitva lesz.

    Az Oroszlános külön menüvel is készül a szőlőbúcsúra, házi capresével, konfitált kacsacombbal és aszúkrémes, barackos pitével, vasárnapra pedig erdei gombakrémleves, sertésszűz és tejberizs a menü. Szombat este borvacsorát tartanak.

    Címlapkép: Krezi/Indafoto

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!