Négykezes masszázs és mézes kettes a romantikáért

A Helia hotel munkatársai szerint wellness kezelést divatos nászajándékba adni. A vidéki hotelekben is találhatunk párokra kalibrált mézes masszázst, aromafürdőt, ajurvéda kezelést és ágyban felszolgált reggelit. Az esküvő utáni másnaposság kezelése is megoldható. Friss házas wellness körkép.

Manapság divatos Day Spa kezeléscsomagot adni nászajándékba - állították a Danubius Health Spa Resort Helia wellnessrészlegén egy sajtótájékoztatón, ahol új spa csomagokat mutattak be. A szállodalánc az egy napos, lazító kezelésekre összepontosít, legújabb kezelésük a Royal elnevezésű, négykezes testmasszázs, amikor is két masszőr dolgozik szinkronban a vendégen nyaktól lefelé.

A sóbarlangtól az Aqua Detoxig

Galéria: Nászutas wellnessDanubius Hotels Group

 A hotellánc Margitszigeti szállodájában, a wellness csomagokban a termál részleget, a fitnesz termet alapból lehet használni, és néhány kezelést még kap a vendég. A Relax Pure pakkban egy 20 perces, aromamasszázs van, egy aromafürdő és egy 45 perces lazító program a sóbarlangban, személyenként 17 000 forintért.

A Wellness Menü programba 50 perces, vérkeringést serkentő masszázst és egy rózsafás, narancsvirágos, levendulás aromafürdőt komponáltak, az ebédre kínált saláta mellé - már akinek a wellness a zöldséget jelenti - 21 000 forintért. Az Aqua Detox kezelés a test bioenergia mezőit hivatott helyreállítani, és a méregtelenítést elősegíteni, mint megtudtuk. Az esküvő utáni, másnapos szervezetnek biztosan hasznára válhat. Az ára egy vendégnek 17 000 forint.

A Heliában a Keleti varázs programot kínálják a bőrfeszesítő pr-ban erős, de csodákra nem képes Kleopátra fürdővel, a nyirokáramlásra is ható sportmasszázzsal és gyümölcssalátával 12 600 forintért. A Természetes frissítő elnevezésű kezeléscsomagba egy 34 fokos, vörösboros pezsgőfürdőt, egy 50 perces, borsmentás, citromolajos, rozmaringos masszázst és az infraszauna használatát építették bele ugyanannyiért.

A spa vajon mi?
A mozaikszó a Sanus per Aquam (egészség a víz révén) kifejezésből ered. A fürdőkultúra eredete a Római Birodalom időszakába nyúlik vissza. amikor a nyilvános fürdőhelyeket már részekre osztották: tepidarium, caldarium, laconium és frigidarium. Ezek a helyek a tisztálkodás és testedzés mellett arra is szolgáltak, hogy összejöjjön a társaság. A 37-39 fokos tepidarium a vérkeringést kímélő, regeneráló fürdő volt. A caldarium a forró fürdő és gőzfürdő helyszíne volt, ahol a magas páratartalom mellett 42-50 fok is lehetett. A laconiumban 55-65 fokos hőmérsékleten izzadtak a rómaiak, és legfeljebb egy órát tartózkodhattak itt. A frigidarium pedig mindezek után a hideg fürdőt jelentette merülőmedencével.
A spa a mai fürdőkultúrához tartozik. Kialakítását, és kínálatát tekintve sokféle spa létezik, például orvosi szolgáltatásokat is nyújtó medical spa, alternatív kezeléseket kínáló holisztikus Spa, vagy természeti környezetben található resort spa. A spa kínálatokat legtöbbször a wellnessel kapcsolják össze. Ebbe beletartozhat a relaxáló, termálvizes fürdőzés, a szauna, a masszázs, a mozgás, például a jóga, vagy a wai tan kung, de a szépségápolás, kozmetikai kezelések, valamint az egészséges étrend is. A day spa olyan fitnesz-, szépség- és wellnessprogramokat kínáló hely, ahol a kezelések időtartama egy órától egy napig terjed.

Keleti illóolaj és bónusz masszázs

Galéria: Nászutas wellnessC-Travel

 Habár a nászutas wellnes valószínűleg sosem lesz önálló kategória, a vidéki szállodák is gondoltak arra, hogy a lazító kezelésekre párban jobb jelentkezni. Körülnéztünk Magyarország néhány szállodájának a wellnesskínálatában, olyan kezeléscsomagokat keresve, amelyeket akár nászajándékba is adhatnánk. Ezek nyilván az előbbieknél drágábbak, mert nem egyszeri, day spa kezelésekről van szó, hanem több napos, szállodai csomagokról.

A kehidakustányi Kehida Termál Hotel két éjszakás, három napos kényeztető csomagot ajánl, amelyet fő és utószezonban, személyenként 41 000 forintért lehet lefoglalni. Ebben félpanziós ellátás, 30 perces aromaolajos kádfürdő, 25 perces Yogi keleti illóolajos és egy bónusz masszázs található, ezenkívül lehet használni a jádeköves masszázságyat, a termál részleg egészét, a fitnesztermet és délutánonként süteménybüfé is van.

A legfontosabb hozzávaló a méz

A lillafüredi Hunguest Hotel Palota Mézes kettes néven tervezett romantikus wellness csomagot. Ebben, a négy napos pakkban nincs sokminden, egy két személyes mézes masszázs a kuriózum, és nászutas extraként hirdetik a welcome pezsgőt és a gyümölcsöt. A csomagár a kétágyas szobában 68 800 forint.

A La Contessa Kastélyhotel a Szilvásváradra utazó szerelmeseknek tervezte meg a három éjszakára szóló, Édes páros csomagját, amelyben sós-mézes szauna szeánszt ígérnek. Aki öt napig marad, egzotikus, páros masszázsfürdőt és mézes-aromás hátmasszázst kap még. Mindez standard szobában három éjszakás foglalás esetén fejenként 52 000 forintba kerül, de jó néhány más szobatípus van még a kastélyban az udvarháztól a lakosztályig.

Ugyanitt a két, vagy három éjszakára szóló, Kelet varázsa csomag is lefoglalható, amelyben kétszemélyes, rózsatejes fürdőt és hammam ízelítőt adnak.

Reggeli az ágyban

A hévízi Lotus Therme is részben a páros kezelésekben látja a romantikus wellness lényegét, és gondoltak arra is, hogy egy valamire való szerelmespár az ágyban szeret reggelizni. Ezt egy alkalommal szervírozzák. Csomagjukban egy páros masszázst és egy négy fogásos, pezsgős gálavacsorát is adnak, majd egy kis ajándékcsomagot a hotelben használt termékekből. Az árát is megkérik, fejenként 97 900 forintba kerül a kiruccanás.

A mezőkövesdi Balneo Zsóri 45 perces, mézes masszázzsal, szaunaceremóniákkal, vízitorna-részvétellel és egy napijeggyel készül, amelyik a Zsóri Gyógyfürdőbe szól. Az ár két éjszakára 45 000 forint.

A leginkább egyedi kezeléstípust a hévízi Naturmed Hotel Carbona ajánlja öt éjszakára. Az Ajurvéda csomag tartalmaz egy prakruti tesztet, amelyik a dósha, vagyis az alkat meghatározására szolgál, egy thalodalt, ami egy indiai, meleg masszázst jelent, egy 50 perces, ájurvédikus talp-reflexzóna masszázst. A sportprogramokat is igénybe lehet venni, a standard, kétágyas szoba a kezelés ideje alatt személyenként 100 000 forintba kerül.

Stresszoldás vízzel

Galéria: Nászutas wellnessC-Travel

 Stresszoldó vízparti napok címmel hirdeti a siófoki Hotel Yacht Club Tréning and Wellness a két éjszakás spa csomagját. "A víz csodákra képes, egyszerre oldja a feszültséget a testben és a lélekben" - állítják, és csomagjukba olyan kezeléseket komponáltak, mint egy stresszoldó spa rituálé, egy 75 perces, "aromaterápiás wellbeing testrituálé" arcmasszázzsal, és egy egy órás, szabadtéri privát pezsgőfürdőzés a Balaton partján. Mindez hétköznapokra szóló foglalás esetén 31-43 000 forintba kerül két személynek a szezontól függően.

Az inárcsi Bodrogi Kúria Wellness Hotel két éjszakás, romantikus csomagját Meghitt pillanatoknak nevezte el. Ebben a félpanziós ellátáson, a wellness használaton és a sportolási lehetőségeken kívül egy üveg pezsgő, egy 30 perces lazító masszázs és egy órás lovaskocsikázás található személyenként és éjszakánként 19 000 forintért.

A Hunguest Hotel Aqua Sol speciális wellness hétvégéjére csak szeptember 22-én lehet elutazni Hajdúszoboszlóra, akkor ugyanis a hotel különtermében egy gourmet vacsorát kínálnak. A csomagba nem építettek masszázst, vagy más, lazító kezelést, csupán a termál és wellness részleg használatát adják személyenként, két éjszakára 40 400 forintért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek