Lessen partifecskét hajóból a hétvégén

  Szupercuki partifecske kolóniákat figyelhet meg egy különleges hajótúrán a hétvégén. Érdemesnek tűnik Tokaj felé venni az irányt, mert a madarak nagyon bájosak, az árak pedig igazán barátiak.

  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2010-ben – a fecskék védelmének évében - hagyományteremtő szándékkal indította el a tokaji partifecske hajózás elnevezésű programját, amit az előző évek sikerei miatt idén is megszerveznek.

  Most mondják, hogy nem cuki

  (Fotó: wikimedia)


  A Felső-Tisza szakadásos partfalaiban találhatók Európa legnagyobb egybefüggő partifecske telepei, melyek egyben az utolsó jelentős természetes fészkelőhelyei is a fajnak kontinensünkön. A különleges madármegfigyelő program keretében hajóutat tehetünk a nászidőszakban nyüzsgő, szupercuki partifecske kolóniákhoz.

  Fecskelak

  (Fotó: wikimedia)


  Az 50-60 fős vízibusz a Bonchidai csárdától indul a nagyából két kilométerre levő partfalhoz. A túra különleges szolgáltatásaként képzett madarászok hangosbeszélőn keresztül végig közvetítik az úton látott érdekességeket, és magyarázzák a fecskék viselkedését. A sétahajóra a beszállás a helyszíni jegyvásárlást követően érkezési sorrendben történik, ezért az a legbiztosabb, ha a jegyet előre lefoglalják.

  Hasznos információk
  A túrát május 12-13-án (szombat-vasárnap) rendezik meg, a következő időpontokban:

  szombat: 13:00, 15:00, 17:00 (utóbbi csak érdeklődés esetén)
  vasárnap: 10:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 (utóbbi csak érdeklődés esetén)

  Jegyárak

  Felnőtt: 1200 Ft
  Gyerek: 900 Ft
  Családi: 3000 Ft
  Csoportos: felnőtt 1000 Ft, gyerek 800 Ft
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!