Johnny Cash dalaira reggelizhetünk a Centrálban

  A kávéház vezetősége szerint Budapesten a kávéházi kultúrával együtt kiveszett a vasárnapi kávézói reggeli hagyománya, ezért újra el szeretnék terjeszteni.

  Hagyományteremtő céllal, reggeli zenés műsort tervez a Centrál Kávéház április 22-étől kezdve. A belvárosi kávéházban úgy tartják, hogy míg például az osztrák fővárosban megszokott, hogy a bécsiek kedvenc kávéházukban reggeliznek, addig Budapesten a kávéházi kultúrával együtt kiveszett a vasárnapi kávézói reggeli hagyománya. A kezdeményezés részben a magyaroknak szól, részben pedig a turistáknak.

  Hajagos Andrea

  A zenés reggeli sorozatban elsőként a Terasz zenekar lép fel, amelynek énekesnője Hajagos Andrea televíziós műsorvezető. A zenekar másik tagja, Décsi Attila gitáros. A csapat többek közt Johnny Cash, Tom Waits dalait játssza majd.

  Kávéház, munkás étkezde, játékterem, kávéház

  A kávéház 1887 óta létezik, és akkoriban valóban központi helyen áll kulturális intézmények, szerkesztőségek és a nyomdák közelében, vagyis a budapesti szellemi élet központja lehetett. Belsőépítészeti kialakítását a historizáló eklektika jegyében tervezték meg, perzsaszőnyegeket, thonet székeket, öntöttvas lábakon álló márvány asztalokak, és néhány pálmafát is hozattak a kávéházba.

  A mai Centrál

  Egészen a második világháború végéig a kor legfontosabb íróinak, művészeinek, publicistáinak a törzshelye volt, majd 1949-ben, az államosítás évében bezárt a kávéház, és a helyén a metróépítő munkások étkezőjét, majd pedig az ELTE Eötvös Klubját nyitották meg. A 90-es években játékteremként üzement egy jó darabig, majd magánkézbe került, Dr. Somody Imre vásárolta meg, aki felújíttatta az eredeti állapotra törekedve, majd újranyitotta.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!