Virágos települések versenye

  Virágos települések versenye

  A Virágos Magyarországért verseny idén is várja a jelentkezőket, ahogyan teszi ezt immár csaknem két évtizede. Ez az ország legsikeresebb környezetszépítő versenye, az országos mellett ma már helyi – városi, megyei, régiós – versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése érdekében.

  Százhalombatta Fotó: Magyar Turizmus Zrt.Forrás: Travelo

   A megmérettetést tizenkilencedik alkalommal hirdetik meg, a feltételek a korábbiakhoz hasonlók: önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési lap megtalálható az interneten. A települések főterei versenyeznek majd, az őshonos flóra és fauna megőrzésére, a fenntartható fejlődés szempontjainak érvényesítésére különösen figyelnek majd a bírák. A jelentkezési határidő június 15.

  A verseny egyébként a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt projektje, hiszen magát a versenyt a turizmus indította útjára. A szervezet célja, hogy a hagyományok megőrzése és felkutatása – legyen szó akár kézműves hagyományokról is – a jövőben nagyobb szerepet kapjon, és keresik azokat a jó példákat, amelyek országos bemutatásra is méltóak.

  A mozgalom továbbá fontos összekötő kapocs Európával, mivel a magyar megmérettetés része a 12 európai országot átfogó Európai Virágos Városok és Falvak versenyének. Az elmúlt két évtized alatt negyvennégy magyar település vett részt az európai versenyben igen szép eredménnyel: 7 arany-, 17 ezüst-, 10 bronz- és 10 európai érmet nyerve. 2012-ben Százhalombatta és Lövő képviseli hazánkat a versenyen.

  Lövő Fotó: Magyar Turizmus Zrt.Forrás: Travelo

   Dr. Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere szerint a várost zöld és virágos terei, illetve gazdag kulturális programjai tették vonzó turisztikai célponttá. A város mindent megtesz azért, hogy méltó módon képviselje Magyarországot az európai megmérettetésen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!