Húsvéti sokadalom a Budai Várban

Húsvéti sokadalom a Budai Várban

Idén először kerül megrendezésre a Budavári Húsvéti Sokadalom. A hagyományteremtőnek szánt családi rendezvény a Budai Vár legszebb részein átkígyózó tavaszköszöntő menettel, és gólyalábasok attrakcióival veszi kezdetét április 7-én – adta hírül az Utazzitthon.hu portál.

"Élhető és éltető hagyomány kicsiknek és nagyoknak" – ez a mottója az ország egyik legnagyobb húsvéti rendezvényének. A Budavári Palota terei a három nap alatt a húsvéti ünnepkörre (nagyszombat, rügyfakasztó vasárnap, vízbevető hétfő) épülő hagyományőrző programokkal kelnek életre. Játszóműhelyek, mesterség bemutatók, kézműves vásár, hazai és határon túli népi együttesek fellépései, illetve gasztronómiai különlegességek tárháza nyújt szórakozási, pihenési lehetőséget a bel- és külföldi turistáknak, családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt – írja az Utazzitthon.hu.

Az állandó programok - mint a kézműves alkotóház, mézeskalács palota, állatsimogató és lovaskert, Tojásleső Tündérkert interaktív játszóház és a Világfa meselabirintus, faforgantyús körhinta - mellett két színpadon folyamatosan fellépnek a népzene, néptánc és világzene jeles képviselői, többek között Sebestyén Márta, Gryllus Vilmos, a Balkán Fanatik, a Besh o droM, a Ghymes, Szalóki Ági és még sokan mások. Szombat este ünnepi koncert, vasárnap és hétfőn táncház és locsoló bál zárja a műsort.


Az esemény különleges látványossága, egy tojásokkal ékesített életfa lesz, valamint a Budavári Húsvéti Mesés Séta, mely a vár nevezetességeit soha nem látott módon, szórakoztatva mutatja be. A rendezvényen fontos szerepet kap a hungarikumokat felvonultató gasztronómia is.

Budavári Húsvéti Sokadalom
2012. április 7-8-9.
10.00 - 23.00
A rendezvény részletes programját erre találja.
Felnőtt belépőjegy : 1.600 Ft
Gyermek és nyugdíjas jegy: 800 Ft
Családi (2 felnőtt, max 3 gyerek): 4.500 Ft
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek